Τριήμερο εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Σεπτέμβρη Δήμου Γέρακα

21 Σεπτεμβρίου 2010

Με επιτυχία και πλήθος κόσμου Τριήμερο εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Σεπτέμβρη Δήμου Γέρακα.

 

 

Έπειτα από την μεγάλη συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Γέρακα το περασμένο Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου με τη παρουσίαση του μεγάλου Έλληνα Συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, η αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Γέρακα φιλοξένησε, την περασμένη Πέμπτη 16/09, την Θεατρική παράσταση «Ομήρου Οδύσσεια - Το παραμύθι των παραμυθιών» με την εξαιρετική μουσική του Γιάννη Μακρίδη και την υπογραφή της Κάρμεν Ρουγγέρη.

 

Οι θεοί συνεδρίαζαν, μια που ο Ποσειδώνας - εχθρός του Οδυσσέα - έλειπε σε ταξίδι. Ευκαιρία να επιτρέψουν στον πολύπαθο ήρωα να φύγει από το νησί της Καλυψώς, όπου είναι αποκλεισμένος. Ο Ερμής αναλαμβάνει να μεταφέρει την είδηση. Η Καλυψώ θυμώνει, αλλά του επιτρέπει να φύγει. Με μια σχεδία ο Οδυσσέας ξεκινάει για την ποθητή επιστροφή. Και η περιπέτεια άρχισε ταξιδεύοντας μικρούς και μεγάλους στις περιπλανήσεις του Οδυσσέα, μέσα από τις ζωντανές εικόνες και διαλόγους, τα πλούσια σκηνικά, τα εκπληκτικά κοστούμια και την εξαιρετική μουσική.

 

Το Πρόγραμμα των εκδηλώσεων συνεχίστηκε, την ζεστή για την εποχή βραδιά του Σαββάτου 18/09, με την καθιερωμένη Γιορτή Τσικουδιάς από το Σύλλογο Κρητών Γέρακα « Η Μεγαλόνησος». Τα 2500 άτομα που παρευρέθησαν στην εκδήλωση απόλαυσαν τους τοπικούς μεζέδες, την μουσική και το χορό από τα χορευτικά σύνολα του Συλλόγου, ενώ η τσικουδιά στα «καζανέματα» έρρεε άφθονη για όλους.

Την Κυριακή 19/09, στην μεταμορφωμένη πλατεία του Πολιτιστικού Κέντρου, χορευτικές μπρούτζινες φιγούρες, υποδέχτηκαν τους φίλους της τέχνης και του πολιτισμού στα εγκαίνια της Έκθεσης Γλυπτικής « Η Ποιητική της φόρμας του καταξιωμένου γλύπτη και ομότιμο καθηγητή, επί σειρά ετών, στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Ε.Μ.Π., Γ. Καλακαλλά.

 

Ο Δήμαρχος Γέρακα, κ. Αθανάσιος Ζούτσος ανέφερε: «Ο Γερακιώτης Γ. Καλακαλλάς, καλλιτέχνης με πανελλήνια και διεθνή αναγνώριση, με δεκάδες εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με πλήθος βραβείων και επαίνων, έχει αφήσει ανεξίτηλα το στίγμα του στο καλλιτεχνικό γίγνεσθαι της εποχής μας. Τα έργα του, ρωμαλέα και επιβλητικά, μαρτυρούν την ευαισθησία και το ταλέντο του δημιουργού τους και μας συγκινούν.»

Η έκθεση αυτή εντάσσεται στα πλαίσια της απόφασης τού Δήμου να αναδεικνύει και να προβάλει σημαντικά καλλιτεχνικά έργα και δημιουργούς που προάγουν τον πολιτισμό και αναβαθμίζουν την αισθητική στην πόλη μας.

 

Η βραδιά έκλεισε στην κατάμεστη αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου με μια από τις πιο επιτυχημένες θεατρικές παραστάσεις των τελευταίων χρόνων «Το γάλα» του Βασίλη Κατσικονούρη με το θίασο της Άννας Βαγενά. «Το γάλα» είναι μια συγκλονιστική ιστορία, με πρωταγωνίστρια την ΑΝΝΑ ΒΑΓΕΝΑ, για μια μητέρα μετανάστρια από την πρώην Σοβιετική Ένωση, με δύο γιούς, ο ένας εκ των οποίων πάσχει από σχιζοφρένεια, σε μια προσπάθεια να προσαρμοσθούν και να επιβιώσουν στην Ελλάδα. Η βία διαδέχεται και εναλλάσσεται με την τρυφερότητα, η ένταση με τη γαλήνη, η απελπισία με την ελπίδα, το όνειρο με τον εφιάλτη, η πραγματικότητα με την ψευδαίσθηση, και αντιστρόφως. Ένα μοναδικό έργο ικανό να ξυπνήσει μέσα μας κρυμμένες πτυχές της ψυχής μας σε μια έντονη ανακάλυψη συναισθημάτων.

 

Οι εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Σεπτέμβρη συνεχίζονται την Παρασκευή 24/9, ώρα 21.00 στο Θερινό Κινηματογράφο με τη Συναυλία Αφιέρωμα στον Ν. Γκάτσο από το ΣΥΓΡΟΤΗΜΑ ΕΝΤΕΧΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ «ΕΜΜΕΛΟΝ».

Το Σάββατο 25/9, ώρα 21.00 στο Θερινό Κινηματογράφο με την Συναυλία- Βραδιά Fados με την Πορτογαλίδα Raquel Tavares.

Την Κυριακή 26/9, ώρα 20.30 στο Πολιτιστικό Κέντρο με το Θεατρικό Έργο « Εγώ η Γυναίκα» από το Σύλλογο Γυναικών «Εργάνη».

Η αυλαία των εκδηλώσεων θα κλείσει στις 29/09, ώρα 20.30 στο Πολιτιστικό Κέντρο με την Συναυλία – Μουσική Αναδρομή: «ΑΓΑΠΗΣ ΛΟΓΙΑ». Τραγουδούν οι λυρικοί τραγουδιστές Μαριέττα Δελώτη και Κωνσταντίνος Τζέμος με τη συνοδεία της Μαντολινάτας «ο Διονύσιος Λαυράγκας» και τη συμμετοχή της πιανίστας Ιουλίας Τζαννετουλάκου.

Μοιραστείτε αυτή την ανακοίνωση: