ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ

Το Πρόγραμμα «Πράσινη Πόλη» έχει ως σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού, την ενημέρωση και την κινητοποίηση σχετικά με το θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των Πολιτών.

Μετά από τον επιτυχημένο και ευρύτατα προβεβλημένο μαθητικό διαγωνισμό “FOLLOWGREENACTION” που έλαβε χώρα την άνοιξη 2017, με στόχο την ευαισθητοποίηση των δημοτών για την Ανακύκλωση, με την συμμετοχή μαθητριών και μαθητών των Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου, κατά τον οποίο δημιουργήθηκαν και εφαρμόστηκαν ζωγραφικά έργα πάνω σε μεταλλικούς κάδους σκουπιδιών, οι οποίοι μετά τέλος του διαγωνισμού τοποθετήθηκαν σε επιλεγμένα σημεία του Δήμου ενώ κάποιοι δόθηκαν προς χρήση στο κοινό. Για φετινή χρονιά προτείνεται, συνδυαστικά και παράλληλα με το προαναφερόμενο πρόγραμμα για Τέχνη στον Δημόσιο Χώρο η υλοποίηση της δράσης FOLLOWGREENACTION 2"με στόχο την ενημέρωση κα την ευαισθητοποίηση των μαθητών καθώς και των πολιτών του Δήμου για την διαδικασία της Ανακύκλωσης και τα ευεργετικά προς το Περιβάλλον αποτελέσματά της.

Για το 2018 προτείνεται ο επανασχεδιασμός του καλλιτεχνικού αντικειμένου της δράσης με την υλοποίηση δύο Μαθητικών Διαγωνισμών Πρωτότυπης Δημιουργίας και Περιβαλλοντικού Μηνύματος, για τους μαθητές των Γυμνασίων και τους μαθητές των Λυκείων του Δήμου ξεχωριστά έχοντας ως  γνώμονα τα ενδιαφέροντα και τις δεξιότητες της κάθε μιας ηλικιακής ομάδας.

Η δράση θα υλοποιηθεί από τον Φεβρουάριο έως τον Ιούνιο 2018 και θα περιλαμβάνει εικαστικά εργαστήρια κατά τα οποία οι μαθητές θα ενημερωθούν για την διαδικασία της ανακύκλωσης και θα αναπτύξουν καλλιτεχνικά εικαστικά έργα με την καθοδήγηση νέων εικαστικών καλλιτεχνών, αποφοίτων της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών.

Αντικείμενο του μαθητικού διαγωνισμού που θα  αφορά τους μαθητές Γυμνασίου του Δήμου είναι η δημιουργία καλλιτεχνικών εικαστικών έργων στις τρεις προαναφερόμενες πλατείες των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου και πιο συγκεκριμένα εικαστικές παρεμβάσεις σε παγκάκια, δημοτικά φωτιστικά, κουτιά της ΔΕΗ,  καθώς και σε πιθανούς διαθέσιμους τοίχους δημόσιων κτιρίων οι οποίες  δύνανται να αποτελέσουν τόσο παρεμβάσεις αισθητικής αναβάθμισης των κοινόχρηστων χώρων όσο και φορείς περιβαλλοντικών μηνυμάτων.

Αντικείμενο του μαθητικού διαγωνισμού που αφορά τους μαθητές των Λυκείων του Δήμου είναι η δημιουργία σποτ βίντεο και animation, μικρής διάρκειας (έως 45 δευτερολέπτων), τα οποία θα παρουσιαστούν μέσω του διαδικτύου (ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης) και δύνανται να αποτελέσουν μια μαθητική καμπάνια περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.

Το κοινό θα επιλέξει τα δύο καλύτερα έργα μαθητών Γυμνασίου και το ένα καλύτερο έργο μαθητών Λυκείου μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στην διαδικτυακή διαδραστική πλατφόρμα FollowGreen, τα οποία και θα βραβευτούν στο πλαίσιο σε ανοιχτών εκδηλώσεων.

Ως χρόνος υλοποίησης της δράσης προτείνονται οι μήνες Φεβρουάριος και Μάρτιος 2018 για τα εικαστικά εργαστήρια στα σχολεία, Απρίλιος και Μάιος 2018 για την υλοποίηση των καλλιτεχνικών έργων  ενώ  η περίοδος από τις 15 Μαϊου έως τις 10 Ιουνίου προτείνεται  για την υλοποίηση των ανοιχτών εκδηλώσεων παρουσίασης της δράσης και βράβευσης των μαθητών.

 

DKF_0540

 

DKF_0545

 

DKF_0631

 

DKF_0858

 

DKF_0872

 

DKF_1109

 

DKF_1206

 

DKF_1272

 

DKF_1290