Θεατρικό Εργαστήρι «Μαζί και επί σκηνής»

11 Ιανουαρίου 2022

KEAPP_LOGO 2020

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ- ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ
ΚΛΕΙΤΑΡΧΟΥ & ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ Τ.Κ. 153 44 ΓΕΡΑΚΑΣ / ΤΗΛ. 210 66 19 937

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θεατρικό Εργαστήρι «Μαζί και επί σκηνής»

«Ο Έρωτας είναι σοφότερος απ’ τη Φιλοσοφία και ισχυρότερος από τη Δύναμη. Έχει φτερά στο χρώμα της φωτιάς και φλόγινο είναι το κορμί του. Γλυκά είναι τα χείλη του σαν μέλι και σαν θυμίαμα η πνοή του ...»  Όσκαρ Ουάϊλντ

2

 

Αγαπητοί Φίλοι/ες,

Τη φετινή χρονιά στο Δήμο Παλλήνης, έχουμε τη χαρά να δημιουργήσουμε κάτι σπάνιο για τα καλλιτεχνικά δεδομένα. Μέλημά μας είναι να δημιουργήσουμε μικτά τμήματα, στα οποία θα συμμετέχουν γονείς μαζί με παιδιά. Κατά την διάρκεια του τρίμηνου σεμιναρίου, θα πραγματοποιηθούν δραματοποιήσεις θεατρικών και λογοτεχνικών κειμένων με τη χρήση τεχνικών του Εκπαιδευτικού Δράματος. Η φετινή επιλογή συνδυάζει δυο ιδιαίτερα παραμύθια του σπουδαίου Ιρλανδού συγγραφέα:
«Ο ευτυχισμένος πρίγκιπας» και «Ο Ψαράς και η ψυχή του». Η ανεκτίμητη ποιητική αξία του Ουάϊλντ, αλλά και ο συμβολιστικός χαρακτήρας του έργου του μπορεί να γοητεύσει όχι μόνο τα παιδιά, αλλά και τους μεγάλους.

Δυστυχώς, στη σύγχρονη εποχή που ζούμε δεν υπάρχουν πρίγκιπες και βασιλιάδες που μπορούν να μοιράσουν χρυσάφι! Ωστόσο, η επαφή με την τέχνη του θεάτρου μπορεί να μας διδάξει το πραγματικό νόημα της ζωής που κρύβεται στην αγάπη....

Σας προσκαλούμε όλους να γίνουμε Ευτυχισμένοι Πρίγκιπες και Ψαράδες με βασίλειο και βάρκα την αγάπη στην καρδιά μας...

Το «Μαζί και επί σκηνής»
Είναι ένα εργαστήρι δημιουργικής έκφρασης όπου γονείς και παιδιά καλούνται να γνωριστούν αλλιώς επι σκηνής και να ανακαλύψουν νέους τρόπους επικοινωνίας μέσα από το θέατρο.Λειτουργεί ως ένα ασφαλές περιβάλλον όπου μπορούμε να βιώσουμε, να αναγνωρίσουμε και να επαναπροσδιορίσουμε τον κόσμο γύρω μας και τη θέση μας μέσα σε αυτόν.Η έννοια της «ομάδας γονέα -παιδί» είναι η βασική φιλοσοφία με σκοπό να παροτρύνει και τα δυο μέρη να αναπτύξουν και να καλλιεργήσουν την ελεύθερη έκφραση, την κριτική σκέψη, τη συναισθηματική επικοινωνία.

Πρόγραμμα εργαστηρίων
Δ.Ε. Γέρακα – Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα
Δευτέρα 17.00 - 19.00
Δ.Ε. Παλλήνης- Πολιτιστικό Κέντρο Οινοποιείο Πέτρου
Σάββατο 15.30 – 17.30

Διάρκεια εργαστηρίων – Τα εργαστήρια χωρίζονται σε δυο κύκλους και ο κάθε κύκλος αφορά σε αριθμό 10 περίπου μαθήματων. Οι συμμετέχοντες δηλώνουν αρχικά σε ποιο κύκλο επιθυμούν να συμμετάσχουν ενώ έχουν την δυνατότητα επανεγγραφής σε δεύτερο κύκλο σε περίπτωση ύπαρξης κενών θέσεων.

Α’ ΚΥΚΛΟΣ - 7 Φεβρουαρίου έως 18 Απριλίου
Β’ ΚΥΚΛΟΣ - 2 Μαΐου έως 16 Ιουλίου

Κόστος συμμετοχής : ΔΩΡΕΑΝ

Σύνθεση τμημάτων «ομάδας γονέα -παιδί »:
Σε κάθε εργαστήρι μπορούν να συμμετάσχουν έως 6 ομάδες των δυο-ένας γονέας και ένα παιδί ηλικίας 11 έως 16 ετών - με γενικό σύνολο έως 12 άτομα.

Εγγραφές – Δήλωση ενδιαφέροντος :
Οι δηλώσεις ενδιαφέροντος θα πρέπει να γίνουν έως 29 Ιανουαρίου με την συμπλήρωση του παρακάτω εντύπου και την αποστολή του στην ηλεκτρονική διεύθυνση – info@kedp.gr

Για το έντυπο Δήλωσης Ενδιαφέροντος πατήστε εδώ 

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 210-6619937

Μοιραστείτε αυτή την ανακοίνωση: