Σκυταλοδρομία για την κλιματική αλλαγή…… Running out of Time.

25 Οκτωβρίου 2022

KEAPP_LOGO 2020

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ- ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ
ΚΛΕΙΤΑΡΧΟΥ & ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ Τ.Κ. 153 44 ΓΕΡΑΚΑΣ / ΤΗΛ. 210 66 19 937

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σκυταλοδρομία για την κλιματική αλλαγή…… Running out of Time.
Τρέχουμε μαζί για τον πλανήτη!
Γιατί ο χρόνος περνά …
Γιατί υπάρχουν ακόμη λύσεις …
Για να ακούσουν οι παγκόσμιοι ηγέτες την αγωνία μας για ένα καλύτερο μέλλον …

Ο Δήμος Παλλήνης υποστηρίζοντας την Running out of Time, υποδέχεται, τιμά, χειροκροτεί και στέλνει το δικό του μήνυμα μαζί με τα σχολεία και τους συλλόγους μας, σε σημεία της Μαραθώνιας διαδρομής, από την οποία θα διέλθει η φλόγα για την κλιματική Αλλαγή.
Σας καλούμε να παραβρεθείτε κι εσείς και να επιβραβεύσετε τους αθλητές που συμμετέχουν στην σκυταλοδρομία επί της Μαραθώνιας διαδρομής.
Στον Δήμο μας, η σκυταλοδρομία, εισέρχεται στην «Μοναξιά» στις 12.30 και εξέρχεται από τον «Σταυρό» περίπου στις 13.40
Τα σημεία στα οποία οι μαθητές μας θα υποδεχτούν την φλόγα, με τον δικό τους μοναδικό τρόπο, στην άνοδο της Λ. Μαραθώνος (προς Αθήνα) είναι:

• Στην είσοδο του οικισμού «Πανόραμα»(Λ. Κύπρου και Λ. Μαραθώνος), Παλλήνη

• Στην οδό Πλουτάρχου και Λ. Μαραθώνος, Κάτω Παλλήνη

• στο «Οινοποιείο Πέτρου» (Λ. Μαραθώνος), Παλλήνη

• Στην συμβολή Ηρώων Πολυτεχνείου και Λ. Μαραθώνος, Γέρακας

• Στην συμβολή οδ.Κλεισθένους και Λ. Μαραθώνος, Σταυρός- Γέρακας

Πληροφορίες
Καλλιόπη Ζινέλη Αντιδήμαρχος Περιβαλλοντικής Πολίτικης Δήμου Παλλήνης

Βέρα Βορυλλα, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας Εκ/σης Ανατολικής Αττικής

Το Running out of Time είναι μια μοναδική, αδιάκοπη σκυταλοδρομία 7.767 χλμ. για την κλιματική αλλαγή, από τη Γλασκόβη της Σκωτίας που φιλοξένησε την COP26 στο Sharm el-Sheikh της Αιγύπτου που θα φιλοξενήσει την COP27. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αδιάκοπη σκυταλοδρομία που έχει ποτέ πραγματοποιηθεί, με δρομείς, ποδηλάτες και ιστιοπλόους που θα μεταφέρουν τη σκυτάλη και μαζί της ένα ηχηρό μήνυμα για την κλιματική αλλαγή από τη νέα γενιά προς τους παγκόσμιους ηγέτες στην COP27. Η σκυταλοδρομία έχει διάρκεια 38 ημερών (από τις 30-9-2022 έως 6-11-2022) και θα περάσει από 18 χώρες. Η συνολική διαδρομή στην ξηρά χωρίζεται σε 732 τμήματα των 10 χιλιομέτρων έκαστο. Στην Ελλάδα θα βρίσκεται από 24-27/10/2022. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης, εθνικού χειριστή των διεθνών προγραμμάτων Οικολογικά Σχολεία, Μαθαίνω για τα Δάση, Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον https://eepf.gr/el/skitalodromia-running-out-of-time.

Τα σημεία που θα υποδεχτούμε την φλόγα, θα κοσμούν και θα πλαισιώνουν τις εκδηλώσεις, πανό από τον διαγωνισμό Ζωγραφικής- Φωτογραφίας από την περσινή καμπάνια της κοινωφελούς επιχείρησης του Δείμου Παλλήνης με θέμα «Πλαστικό..Πες όχι στην χρήση …Δώσε λύση». Όχημα του Δήμου μας, θα συνοδεύει τους αθλητές που θα συμμετέχουν σ την σκυταλοδρομία, στα όρια του Δήμου Παλλήνης.

ROOT_IG_Relay-stage_628_Athens_0709 (1)

Μοιραστείτε αυτή την ανακοίνωση: