ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

25 Μαρτίου 2010 Γέρακας

Ο Δήμος Γέρακα και η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Γέρακα, στο πλαίσιο του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της «25ης Μαρτίου 1821», διοργανώνουν ειδική εκδήλωση – συναυλία από την Χορωδία της Εμπορικής Τράπεζας, την Κυριακή 21 Μαρτίου 2010 και ώρα 20.30, στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα (οδός Κλειτάρχου & Αριστείδου).
Η συναυλία απαρτίζεται από τα γνωστότερα έργα των Ρήγα Φεραίου και Διονυσίου Σολωμού, που συνοδεύονται από μουσική απόδοση πιάνου από την μουσικό, Κατερίνα Καραμπάτσα. Τη διεύθυνση της χορωδίας έχει αναλάβει ο αξιολογότατος μαέστρος Σταύρος Μπερής, ενώ την αφήγηση των κειμένων ντύνει ο Θεόδωρος Γκούμας.
Η χορωδία της Εμπορικής Τράπεζας έχει συνεργαστεί με διάφορους κρατικούς και πολιτιστικούς φορείς και έχει λάβει σημαντικότατες διακρίσεις τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό. Συγκεκριμένα έχει τιμηθεί με το Α΄ και Γ’ βραβείο στο Παγκόσμιο Μουσικό Φεστιβάλ Llangollen Μεγάλης Βρετανίας ενώ έχει βραβευτεί επίσης με το Β΄ Διεθνές βραβείο στο Διαγωνισμό Χορωδιών στο Arezzo της Ιταλίας.
Μέσα από την συγκεκριμένη εκδήλωση, ο Δήμος Γέρακα, αποδίδει φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους ηρωικούς προγόνους μας, που έκαναν πράξη το όνειρο και τις ελπίδες, εξασφαλίζοντας σ’ εμάς τα δύο υπέρτατα αγαθά, την ανεξαρτησία μας ως Έθνος και την Ελευθερία μας ως Λαό.