ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2017 « ΤΡΕΙΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ - ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ»

28 Σεπτεμβρίου 2017

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ- ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

ΚΛΕΙΤΑΡΧΟΥ & ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ Τ.Κ. 153 44 ΓΕΡΑΚΑΣ / ΤΗΛ.  210 66 19 937

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

      ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2017


 « ΤΡΕΙΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ -  ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ»

Το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα, πραγματοποιήθηκε μια εκδήλωση  σταθμός για τον Δήμος μας.  Για πρώτη φορά, μετά από την ένωση των τριών πόλεων Ανθούσας-Γέρακα-Παλλήνης, τρείς από τους παλαιότερους πολιτιστικούς συλλόγους των παραπάνω δημοτικών ενοτήτων: ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Ανθούσας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γέρακα « Η ΠΗΓΗ» και ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Παλλήνης « Ο Παλληνεύς»,  συνέπραξαν  με το Δήμο Παλλήνης παρουσιάζοντας μια μοναδική έκθεση από σπάνιο φωτογραφικό υλικό  και πλούσια ιστορικά και λαογραφικά στοιχεία με τίτλο: « Τρεις Ιστορίες -  ένας Δήμος».

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τα εγκαίνια της έκθεσης και το φουαγιέ του Πολιτιστικού Κέντρου  μετατράπηκε   σε χώρο «αφήγησης» τριών παράλληλων ιστοριών με κοινά χαρακτηριστικά και βιώματα. Ένα κοινωνικό-ιστορικό μωσαϊκό από εικόνες της καθημερινότητας, του μόχθου των απλών ανθρώπων αλλά και γεγονότων που σφράγισαν ολοκλήρες εποχές, ξεδιπλώθηκε μπροστά μας με κύριο «αφηγητή» την  εικαστική δύναμη της φωτογραφίας, η οποία καταφέρνει να μεταμορφώσει μια απλή καθημερινή στιγμή σε σημαντικό κομμάτι της ιστορίας.

Η βραδιά συνεχίστηκε στο αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου, όπου   εκρόσωποι  από κάθε σύλλογο, μας παρουσίασαν την πόλη τους μέσα από τα δικά τους μάτια αλλά κυρίως μέσα από ιστορικά γεγονότα και μαρτυρίες κάνοντας μας κοινωνούς μιας ενδιαφέρουσας πραγματικότητας που επικρατούσε τότε  αλλά και  συνηθειών που δυστυχώς έχουν εκλείψει.

 Συντονιστής και παρουσιαστής της εκδήλωσης ήταν  ο αξιόλογος δημοσιογράφος και αρχισυντάκτης ειδήσεων της ΕΡΤ, κ.Αλέξανδρος Λαχανάς η συμβολή του οποίου υπήρξε ιδιαιτέρως πολύτιμη.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συλλόγους για την βοήθεια και την υποστήριξη τους στο ιδιαίτερο αυτό εγχείρημα και ευελπιστούμε στο μέλλον σε παρόμοιες  δράσεις οι  οποίες συνάδουν απόλυτα με την συνεχή αναζήτηση του Δήμου μας για ξεχωριστές, ποιοτικές Πολιτιστικές εκδηλώσεις.

 

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για κοινό και τα σχολεία της περιοχής έως τις 29 Οκτωβρίου, καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή   και ώρα 09:00 έως  17:00.

Οι εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Σεπτέμβρη θα συνεχιστούν την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:30  με την θεατρική παράσταση«ΑΝΘΙΣΜΕΝΕΣ ΜΑΝΟΛΙΕΣ» του Ρομπερτ Χαρλινγκ  από  τον ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ – ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ  ΣΥΛΛΟΓΟ  ΑΝΘΟΥΣΑ-ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ  «ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙΡΟΥ»  στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα καθώς και  την  Κυριακή   1 Οκτωβρίου και ώρα 20:00 με τη Διαδημοτική Συνάντηση Χορωδιών  στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα.

 

Μοιραστείτε αυτή την ανακοίνωση: