Ο Βαφτιστικός & Επτά Ωδές από τον Ύμνο εις την Ελευθερία

21 Σεπτεμβρίου 2021

KEAPP_LOGO 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 

«Ο Βαφτιστικός & Επτά Ωδές από τον Ύμνο εις την Ελευθερία»

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Παλλήνης φιλοξένησε, στα πλαίσια του φετινού πολιτιστικού Σεπτέμβρη, την Τετάρτη 15/9/2021 και ώρα 21:00 στον εξωτερικό χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Γέρακα, την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής. Η 30μελής ορχήστρα υπό την διεύθυνση του Μαέστρου Γιώργου Αραβίδη, παρουσίασε την αξεπέραστη οπερέτα του Θεόφραστου Σακελλαρίδη «Ο Βαφτιστικός» και τις «Επτά Ωδές από τον Ύμνο εις την Ελευθερία» του Νικόλαου Μάντζαρου.

Η ιστορία του «Βαφτιστικού» διαδραματίζεται σε μια Αθήνα στον απόηχο τον Βαλκανικών πολέμων και στην δίνη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου σε μια σειρά από διασκεδαστικές παρεξηγήσεις.

Το έργο παρουσιάστηκε σε συναυλιακή μορφή «κοντσερτάντε» με ένα υπέροχο κουαρτέτο λυρικών τραγουδιστών που αποτελείτο από τους κ.κ. Νίκο Καραγκιαούρη, Μαρία Κατσούρα, Αντώνη Κορωναίο και Μίνα Πολυχρόνου οι οποίοι ερμήνευσαν άριες και ντουέτα. Στο ρόλο του αφηγητή, ο οποίος συνέδεε, τα τραγούδια με την υπόθεση του έργου ο ηθοποιός Λευτέρης Ελευθερίου.

Το κοινό ανταποκρίθηκε για άλλη μια φορά άψογα ακολουθώντας πιστά το απαιτούμενο υγειονομικό πρωτόκολλο, αλλά και το κάλεσμα για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Η παράσταση έριξε αυλαία με τους θεατές όρθιους σε στάση προσοχής να τραγουδούν τον Εθνικό μας Ύμνο με τη συνοδεία της ορχήστρας.

Ευχαριστούμε πολύ τα μέλη της ορχήστρας και τους ανθρώπους της ΕΡΤ για  την υπέροχη φθινοπωρινή βραδιά που μας χάρισαν, γεμίζοντας  τις ψυχές μας με βελούδινα ακούσματα.

 

_DKF3762

_DKF3774

_DKF3777

_DKF3952

_DKF3771

_DKF3999

_DKF4113

Μοιραστείτε αυτή την ανακοίνωση: