ΝΙΚΗΡΑΤΟΣ - Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

15 Σεπτεμβρίου 2021

KEAPP_LOGO 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ "ΝΙΚΗΡΑΤΟΣ-Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ"

Ένας ακόμα Πολιτιστικός Σεπτέμβρης, αφιερωμένος φέτος στην επέτειο του εορτασμού των 200 ετών από την επανάσταση του 1821, έκανε την έναρξη του και αυτό το φθινόπωρο. Την αρχή, με την υποστήριξη της περιφέρειας Αττικής, σήμανε η θεατρική παράσταση «ΝΙΚΗΡΑΤΟΣ - Ο ΔΡΟΜΟΣ για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» βασισμένη στο θεατρικό έργο της Ευανθίας Καΐρη, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Κυριακού. Η παράσταση έλαβε χώρα την Παρασκευή 10/09/2021 στο Θερινό Κινηματογράφο του Γέρακα.

Μέσα από την εξαιρετική ερμηνεία των ηθοποιών, οι θεατές, τηρώντας πάντα όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας είχαν την χαρά να παρακολουθήσουν το πρώτο τυπωμένο θεατρικό έργο αφιερωμένο στην Ελληνική Επανάσταση που εκδόθηκε στο Ναύπλιο το 1826. Είναι το μοναδικό δημοσιευμένο, γυναικείο, ελληνικό, θεατρικό έργο μέχρι τον 19ο αιώνα σε μορφή Θεατρικού Αναλογίου και τοποθετείται στο πολιορκημένο από τους Τούρκους Μεσολόγγι δραματοποιώντας την πραγματική ιστορία του πρόκριτου του Μεσολογγίου Χρήστου Καψάλη που αυτοπυρπολήθηκε, αλλά και την ιστορική Έξοδο του Μεσολογγίου.

Ευχαριστούμε την θεατρική εταιρεία THEARTES για την καλή συνεργασία, τους ηθοποιούς, τον σκηνοθέτη και όλους τους συντελεστές της παράστασης για το συγκλονιστικό και γεμάτο μηνύματα έργο που μας παρουσίασαν και πάνω απ’ όλα, το εξαίρετο κοινό που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα.

 

_DKF1574

_DKF1603

 

 

_DKF1596

_DKF1582

_DKF1563

_DKF1549

_DKF1654

Μοιραστείτε αυτή την ανακοίνωση: