ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

03 Μαΐου 2010

Στο πλαίσιο υλοποίησης των καινοτόμων δράσεων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, το Τμήμα Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Ανατ. Αττικής, σε συνεργασία με τoν Δήμο Γέρακα και την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Γέρακα, διοργάνωσαν την Δευτέρα 3 Μαΐου 2010, στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα (Κλειτάρχου & Αριστείδου) ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Προβολή και Ενίσχυση Καλών Πρακτικών στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση 2009-10».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν μαθητές και εκπαιδευτικοί σχολείων της Ανατολικής Αττικής που υλοποίησαν Περιβαλλοντικά προγράμματα και δράσεις κατά το τρέχον σχολικό έτος. Αναφορικά το παρόν έδωσαν τα εξής σχολεία: 3ο Γυμνάσιο Γέρακα, Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Γέρακα, 1ο Λύκειο Γέρακα, 3ο Γυμνάσιο Παλλήνης, 1ο Λύκειο Παλλήνης, Λύκειο Πικερμίου, Λύκειο Ραφήνας, 1ο ΕΠΑΛ Ραφήνας, 1ο Γυμνάσιο Αρτέμιδος, Λύκειο Αρτέμιδος, 1ο Γυμνάσιο Βάρης, 2ο Γυμνάσιο Βούλας, 1ο Γυμνάσιο Μαρκόπουλου, 1ο Λύκειο Μαρκόπουλου, Γυμνάσιο Κερατέας, Λύκειο Λαυρίου, Γυμνάσιο Κουβαρά και 1ο ΕΠΑΛ Κορωπίου.

Τα θέματα που παρουσιάστηκαν αφορούσαν προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που υλοποιήθηκαν μέσα από τις δράσεις των σχολείων ενώ ακολούθησαν και επιλεγμένες δραστηριότητες, με περιβαλλοντικά δρώμενα των σχετικών ερευνών με συνολική δραματοποίηση της εργασίας.

Στόχος του Δήμου Γέρακα είναι η συνέχιση αντίστοιχων εκδηλώσεων εντός και εκτός σχολείου, προκειμένου να αναδείξει τη σημασία των περιβαλλοντικών δράσεων και των τρόπων διαχείρισης της ενέργειας για την προστασία του Περιβάλλοντος.
 

Μοιραστείτε αυτή την ανακοίνωση: