ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΟΛΑΝΙΑΝ

08 Νοεμβρίου 2008


Στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Γέρακα, Σάββατο 8 Νοέμβριου 2008

Ο Δήμος Γέρακα και η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Γέρακα οργάνωσαν, για ακόμα μια φορά, μια πρωτότυπη και ποιοτική πολιτιστική εκδήλωση, το ρεσιτάλ κιθάρας με τον διακεκριμένο διεθνώς κιθαριστή ΙΑΚΩΒΟ ΚΟΛΑΝΙΑΝ, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 8 Νοεμβρίου και ώρα 20:30 στο Πολιτιστικό Kέντρο του Δήμου Γέρακα (οδός Κλειτάρχου και Αριστείδου) .

Οι ακροατές γέμισαν την αίθουσα του πολιτιστικού Κέντρου και ταξίδεψαν στο κόσμο της μουσικής απόλαυσης μέσα από ένα προσεγμένο πρόγραμμα. Ένα πρόγραμμα που, πέραν από την ομορφιά και την εξαιρετική εκτέλεση των έργων από τον Κιθαριστή Ιάκωβο Κολανιάν, διανθιζόταν από μικρά κείμενα για τον κάθε συνθέτη στο πρώτο μέρος και στο δεύτερο μέρος με την απαγγελία στίχων του Γιάννη Ρίτσου για τον Επιτάφιο του Μίκη Θεοδωράκη, από την παραγωγό του Τρίτου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Κα ΡΑΝΙΑ ΒΙΣΒΑΡΔΗ .

Στο πρώτο μέρος. παρουσιάστηκαν τέσσερις από τους πιο μεγάλους συνθέτες της Ισπανικής μουσικής(Gaspar Sanz, Dionysio Aguado, Francisco Tarrega, Joaquin Turina).

Στο δεύτερο μέρος, ο Ιάκωβος Κολανιάν παρουσίασε το έργο του Μίκη Θεοδωράκη « Ο Επιτάφιος». Έργο, σταθμός για το ελληνικό τραγούδι το οποίο διασκεύασε ο ίδιος για σόλο κιθάρα μένοντας πιστός στο πνεύμα του συνθέτη και το ερμήνευσε, με τρόπο που, όπως ο ίδιος ο Μίκης Θεοδωράκης θεωρεί, θα εκτιμηθεί δεόντως τόσο από τους γνώστες της μουσικής όσο και από το ευρύτερο κοινό.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η εκδήλωση βρήκε μεγάλη ανταπόκριση με την προσέλευση πολλών θεατών εντός και εκτός Γέρακα, γεγονός, που καταδεικνύει ότι ο ρόλος της Δημοτικής Αρχής στην αναβάθμιση της πνευματικής και πολιτιστικής ζωής δεν περιορίζεται σε τετριμμένες εκδηλώσεις και αποδεικνύει επίσης ότι οι δημότες έχουν ανάγκη από ένα ευρύ φάσμα εκδηλώσεων ικανό να προσφέρει κάτι διαφορετικό, ουσιώδες και ποιοτικό.

Για περισσότερες πληροφορίες : 210-66 04 659
www.gerakas.gr -press@gerakas.gr

 


ΥΓ. ένας απόηχος της εκδήλωσης,
 

Μοιραστείτε αυτή την ανακοίνωση: