Η ΕΚΠΤΩΤΗ ΑΜΑΖΟΝΑ

13 Νοεμβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Η γυναίκα της διπλανής πόρτας …η έκπτωτη Αμαζόνα »

Ο Δήμος Παλλήνης και ο Σύλλογος γυναικών ΕΡΓΑΝΗ αφιέρωσαν μια όμορφη βραδιά στη γυναίκα με τίτλο "Η έκπτωτη Αμαζόνα". Στην ομιλία της η  κ. Καλλιόπη Ζινέλη (Αντιδήμαρχος Περιβαλλοντικής Πολιτικής, Δημόσιας Υγείας και Εποπτείας στις Δράσεις Ισότητας των φύλλων) απαρίθμησε την πολλαπλή υποστήριξη του Δήμου Παλλήνης, πρακτικά και συμβολικά στην γυναικεία ύπαρξη, τονίζοντας ότι «..η γυναίκα του χτες, του σήμερα, του αύριο είναι το ίδιο πρόσωπο με ρόλους πολλαπλούς και παράλληλους, χωρίς χρώμα και φυλή, πέρα από θρησκεία και κοινωνική τάξη..»
Η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ρούλα Σκαλκώτου , ανέπτυξε με πληρότητα το ρόλο που διαδραμάτισε η γυναικεία παρουσία από την Μητριαρχία μέχρι σήμερα. Η καταπληκτική χορωδία του συλλόγου παρουσίασε τρία επιλεγμένα τραγούδια και έκλεισε την εκδήλωση με τον ύμνο στην γυναίκα με στίχους της κας Σκαλκώτου και μελοποίηση από τον κο Άγγελο Βελεγράκη. Το χαμόγελο όλων «γέννησε» ένα χιουμοριστικό δρώμενο, γραμμένο από την Αντιπρόεδρο κ. Ματούλα Γιαννάκου, το οποίο ερμήνευσε εξαιρετικά η κ. Δήμητρα Βασιλείου με την σκηνοθετική ματιά του κου Νίκου Ευσταθιάδη.
Ο Δήμαρχος Παλλήνης κος Αθανάσιος Ζούτσος, κλείνοντας το αφιέρωμα εξήρε την γυναικεία παρουσία σε όλες της τις εκφάνσεις, αναφέροντας ότι «.. Όλοι εμείς που θέλουμε να είμαστε ισότιμοι και όχι ίδιοι, τιμούμε και στηρίζουμε τη γυναικεία ύπαρξη κάθε μέρα, αναλαμβάνοντας δράσεις, διεκδικώντας υπηρεσίες που την υποστηρίζουν και παροτρύνοντάς την στη διεκδίκηση θεσμικών ρόλων…»
Το ακροατήριο γοητευμένο εκθείασε την ιδέα και καταχειροκρότησε την υλοποίηση αυτού του αφιερώματος. Ανάμεσα τους ο σύλλογος Γυναικών «Ιωνίδες», μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης και εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων.
Η εκδήλωση οργανώθηκε από το Δ.Σ. του συλλόγου γυναικών η «ΕΡΓΑΝΗ» σε συνεργασία με το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας των δύο φύλλων καθώς και την Κοινωφελή Επιχείρηση Αθλητισμού – Πολιτισμού – Περιβάλλοντος Δήμου Παλλήνης.

_DKF4666

_DKF4688

_DKF4692

_DKF4722

_DKF4804

45869382_341723776591185_7498824083463733248_n

Μοιραστείτε αυτή την ανακοίνωση: