«ΓΟΝΙΟΣ-ΠΑΙΔΙ:ΑΘΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ»

30 Ιουνίου 2020

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«ΓΟΝΙΟΣ- ΠΑΙΔΙ:ΑΘΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ»

Κολύμβηση - Κοινές Αθλητικές Δραστηριότητες Οικογένειας


Ο Δήμος Παλλήνης και ειδικότερα η Κοινωφελής Επιχείρηση Αθλητισμού, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος πραγματοποιούν αθλητικά προγράμματα στα οποία συμμετέχουν περίπου 4.000 αθλούμενοι ενός ιδιαίτερα μεγάλου εύρους ηλικιών.

Στο πλαίσιο των προγραμμάτων αυτών έχουμε εφαρμόσει μια σειρά αξιολογήσεων του τρόπου υλοποίησης των προγραμμάτων, της αποτελεσματικότητάς τους και του βαθμού ικανοποίησης των συμμετεχόντων στα προγράμματα άσκησης.

Λαμβάνοντας υπόψη τα συγκεκριμένα διαχρονικά στοιχεία (2016 – 2017 – 2018 – 2019), ο Δήμος Παλλήνης άρχισε ήδη από τις αρχές του έτους να οργανώνει και να υλοποιεί το πρόγραμμα οικογενειακού αθλητισμού «Γονιός – Παιδί: Αθλούμαστε Μαζί» με βασικό σκοπό την αύξηση της συμμετοχής των γονιών και των παιδιών στα αθλητικά προγράμματα.
Από την 1η Ιουλίου 2020 το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στο 2ο Αθλητικό Κέντρο (Κολυμβητήριο)
Βασικοί σκοποί του προγράμματος:
i. Προσπάθεια σύσφιξης των σχέσεων μεταξύ των μελών της οικογένειας μέσω της επιδίωξης κοινών στόχων & αξιοποίηση κοινού ποιοτικού χρόνου
ii. Κατανόηση των απαιτήσεων της άθλησης και της υποστήριξης των παιδιών από τους γονείς τους με θετικό και αποτελεσματικό τρόπο
iii. Παρακίνηση των γονιών για συμμετοχή σε προγράμματα άσκησης με άμεση θετική επίδραση στο βαθμό, τη συχνότητα και τη διάρκεια συμμετοχής των παιδιών.

Βασικά χαρακτηριστικά – Οργάνωση του προγράμματος και για το άθλημα της κολύμβησης

Η οργάνωση του προγράμματος του οικογενειακού αθλητισμού στο κολυμβητήριο θα διέπεται από τα ακόλουθα βασικά χαρακτηριστικά:

1. Προϋπόθεση συμμετοχής του γονιού είναι η προσκόμιση βεβαίωσης γιατρού (καρδιολόγου)

2. Η ηλικία των παιδιών που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα είναι αρχικά άνω των έξι ετών

3. Θεσμοθέτηση συγκεκριμένων ημερών τον Ιούλιο 2020 του προγράμματος οικογενειακού αθλητισμού κολύμβησης και συγκεκριμένα κάθε Τετάρτη απόγευμα 17.00-18.00 και 18.00-19.00 και Σάββατο 10.00-11.00 και 11.00-12.00 με αρχικό όριο συμμετοχής έως 8 παιδιά και 8 γονείς ανά ώρα. *(Λόγω του περιορισμού των συμμετεχόντων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.)

4. Συμμετοχή των γονιών καθ’ όλη τη διάρκεια της προπόνησης (προθέρμανση,ασκήσεις, διπλό παιχνίδι, κ.ά.) μια φορά το μήνα

5. Συμμετοχή γονιών – παιδιών κατά τη διάρκεια της προπόνησης σε σειρά ασκήσεων συναγωνιστικού χαρακτήρα

6. Διεξαγωγή διαγωνισμού με τη συμμετοχή μιας ομάδας παιδιών και μιας ομάδας γονιών

7. Η οργάνωση, η δομή και η μορφή του προγράμματος θα συμπεριλαμβάνει τα χαρακτηριστικά των συμμετεχόντων (ηλικία, επίπεδο κολυμβητικής δεξιότητας κ.ά.)

Εγγραφές-Πληροφορίες: 2ο Αθλητικό Κέντρο Γέρακα, τηλ.2106615645

Μοιραστείτε αυτή την ανακοίνωση: