Εκπαιδευτική Συναυλία Χάλκινων - Πνευστών

11 Οκτωβρίου 2010 Γέρακας

Ο Δήμος Γέρακα και η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Γέρακα διοργάνωσαν την Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010, την πρώτη Εκπαιδευτική Συναυλία Χάλκινων - Πνευστών από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.
Στη συναυλία, που έλαβε χώρα στο Πολιτιστικό Κέντρο, συμμετείχαν το 2ο, το 4ο και το 5ο δημοτικό σχολείο Γέρακα με την παρουσία συνολικά 350 μαθητών. Στη διάρκεια της συναυλίας, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα όργανα, τον τρόπο λειτουργίας και την ιστορία τους μέσα από μουσικά θέματα γνώριμων κινηματογραφικών παραγωγών ( Χάρυ Πότερ, Ιντιάνα Τζόουνς, Πόλεμος των Άστρων, Άρχοντας των δαχτυλιδιών και άλλα). Οι μικροί μας φίλοι δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους όταν κλήθηκαν να παίξουν αυτοσχέδια τρομπόνια και τρομπέτες, ούτε την πηγαία περιέργειά τους να περιεργαστούν αρχαία όργανα από κέρατα ζώων και κοχύλια.
Η συναυλία έκλεισε υπό την διεύθυνση των ίδιων των παιδιών που ανέλαβαν με υπευθυνότητα το δύσκολο ρόλο του μαέστρου, σε μια απόπειρα να διευθύνουν το σύνολο κρουστών και πνευστών της κρατικής ορχήστρας.

 

Η συναυλία παίζεται στα μουσικά προγράμματα για νέους στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και ήταν η πρώτη από μια σειρά εκπαιδευτικών μουσικών συναυλιών του Δήμου μας. Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών αποτελεί αναμφισβήτητα ένα κορυφαίο σχήμα και η προθυμία των συντελεστών της να χαρίσουν ειδικές και πολύτιμες γνώσεις στα παιδιά του δημοτικού είναι άξια συγχαρητηρίων.
Η ανταπόκριση των παιδιών σε αυτή την εκπαιδευτική συναυλία είναι το εφαλτήριο για την συνεχή ένταξη εκδηλώσεων αυτού του είδους στο Πολιτιστικό μας Πρόγραμμα.


Σύντομα θα ανακοινώσουμε την ημερομηνία για την επόμενη εκπαιδευτική συναυλία από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών που θα απευθύνεται στα υπόλοιπα δημοτικά σχολεία του Δήμου Γέρακα.