ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - «ΒΑΚΧΕΣ» ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ

28 Σεπτεμβρίου 2008

Ο «Πολιτιστικός Σεπτέμβριος» του Δήμου Γέρακα παρουσιάζει την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2008, στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Γέρακα (Κλειτάρχου και Αριστείδου, τηλ. 2106604659) τις «ΒΑΚΧΕΣ» του Ευριπίδη από το ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ (σε συμπαραγωγή με το Δήμο Αχιλλείων Κέρκυρας), σε νέα μετάφραση και σκηνοθεσία του ηθοποιού και συγγραφέα Πέτρου Αυγερινού. Ώρα έναρξης: 9:00 μ.μ.

Πρόκειται για μια μοντέρνα, σύγχρονη προσέγγιση του έργου του Ευριπίδη, που με αιχμή τον καθαρό λόγο του κειμένου (μια ζωντανή, ρέουσα γλώσσα), προσεγγίζει με τρόπο καίριο και καταλυτικό τον μυσταγωγικό, βαθύτερα θρησκευτικό χαρακτήρα του έργου, αναδεικνύοντας την ποιητική (δια-χρονική) αξία του έργου του τελευταίου τραγικού. Η επανεμφάνιση επί σκηνής του θεού Διονύσου, τα πάθη του και η σύγκρουσή του με τον Πενθέα, μας γυρνούν πίσω, στις απαρχές της τραγωδίας, όταν ακόμη η κοινωνία-ομάδα –με τα κατάλοιπα της μητριαρχίας- αναζητούσε αυτοσυνειδησία και ταυτότητα. Εκεί όπου ο σπαραγμός του ζώντος όντος αποτελούσε και τη ρίζα του τραγικού.

Με την παράσταση αυτή, το νεοσύστατο ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ, ολοκληρώνει την καλοκαιρινή του περιοδεία. Μια παράσταση που υμνήθηκε από κοινό και κριτική
Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία-σκηνογραφία: Πέτρου Αυγερινού, κοστούμια: Αναστασίας Κροκίδη, μουσική και μουσική διδασκαλία: Καλλιρρόης Ραουζαίου, χορογραφίες: Βίλυς Λούβαρη, φωτισμούς: Αντρέα Τρύφωνα και με βοηθό σκηνοθέτη τον Απόστολο Καραμπελιά.
Παίρνουν μέρος 15 σπουδαστές του Θεατρικού Εργαστηρίου του ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ.

Ο Δήμαρχος Γέρακα
Αθανάσιος Ηλ. Ζούτσος

 

Μοιραστείτε αυτή την ανακοίνωση: