3η ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

07 Μαρτίου 2018

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ- ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

ΚΛΕΙΤΑΡΧΟΥ & ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ Τ.Κ. 153 44 ΓΕΡΑΚΑΣ / ΤΗΛ.  210 66 19 937

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

3η ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

      «Η Σημασία της άσκησης στην παιδική ηλικία: Ο ρόλος των γονέων».

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 2018 στο αμφιθεάτρο του Οινοποιείου  Πέτρου η 3η ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Η Σημασία της άσκησης στην παιδική ηλικία: Ο ρόλος των γονέων» Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να καταδείξει την πολυδιάστατη σημασία της άσκησης στην παιδική ηλικία, τα οφέλη που προκύπτουν από αυτή καθώς και το σημαντικό ρόλο των γονιών και γενικότερα της οικογένειας στην υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής.

 

Στην εκδήλωση,  την οποία προλόγισε ο Δήμαρχος  Παλλήνης κος Ζούτσος, παρουσιάστηκε αναλυτικά η δομή των αθλητικών πριγραμμάτων του Δήμου Παλλήνης καθώς και ο τρόπος διαχείρισης τους μέσω του νέου συστήματος Διοίκησης με στόχους.

 

Συγκεκριμένα, πλέον των 4.000 ατόμων (παιδιά και ενήλικες) συμμετέχουν στα οργανωμένα προγράμματα άθλησης που εφαρμόζει ο Δήμος, ενώ περίπου 8.000 άτομα ασκούνται στις εγκαταστάσεις του Δήμου Παλλήνης. Από το σύνολο των ασκουμένων στο Δήμο το 75% αυτών είναι παιδιά νεαρής ηλικίας έως 12 ετών. Το στοιχείο αυτό συνέβαλε ώστε ο Δήμος Παλλήνης και ιδιαίτερα η Κ.Ε.Α.Π.Π.Δ.Π να επενδύσουν υλικοτεχνικά και σε ανθρώπινο δυναμικό στην άθληση των μικρών παιδιών μέσω της βελτίωσης και αναβάθμισης των προγραμμάτων άθλησης στην παιδική ηλικία, αλλά και στην εφαρμογή ενός οργανωμένου προγράμματος αξιολόγησης ποσοτικών δεικτών (αριθμός ασκουμένων, συχνότητα, είδος και διάρκεια άσκησης κ.ά.) αλλά και ποιοτικών δεικτών όπως ο βαθμός ικανοποίησης και ευχαρίστησης από τα προγράμματα άσκησης, τους Καθηγητές Φυσικής Αγωγής και τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου.

 

Η διετής προσπάθεια του Δήμου Παλλήνης και η επένδυση στη βελτίωση και αναβάθμιση των προγραμμάτων άσκησης συνέβαλε ώστε ο Δήμος Παλλήνης να είναι ο πρώτος και μοναδικός Δήμος στην Ελλάδα ο οποίος έχει λάβει πιστοποίηση λειτουργίας των αθλητικών προγραμμάτων(ISO 9001) σημειώνοντας την υψηλή ποιότητα στις παρεχόμενες αθλητικές υπηρεσίες.

 

Στη συνέχεια, ο κος Νεκτάριος Σταύρου Επίκ. Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών αναφέρθηκε στα σημαντικά συναισθηματικά οφέλη της άσκησης στην παιδική ηλικία και στο ρόλο των γονιών σε αυτό. Συγκεκριμένα, η καθημερινή άσκηση στην παιδική ηλικία για περισσότερο από 60΄, σύμφωνα με διεθνείς οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, λειτουργεί ευεργετικά τόσο στη βιολογική ανάπτυξη του παιδιού,  όσο και ως ψυχοπροφυλακτικός παράγοντας της ψυχικής διάθεσης και ευεξίας του ατόμου. Σε αυτό συμβάλει επιπρόσθετα και η υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής και από τους γονείς. Η άσκηση  από την πλευρά των γονιών αυξάνει σε σημαντικό βαθμό την πιθανότητα το παιδί  να ακολουθήσει το παράδειγμα τους.

 

Στην κατεύθυνση αυτή δόθηκαν συμβουλές προς τους γονείς για την κατάλληλη συμπεριφορά και τις πρακτικές που πρέπει να ακολουθήσουν για την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής από το παιδί τους, αλλά και για μια πιο αποτελεσματική από την πλευρά τους συμπεριφορά στη διαδικασία της αθλητικής τους εξέλιξης.

 

 

 

Σε μια περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη οικονομικά για τη χώρα, η άσκηση μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της υγείας όπως έχει φανεί από πλήθος μελετών, αλλά και από το γεγονός ότι αποτελεί προτεραιότητα στις δράσεις του Δήμου Παλλήνης.

 

Μοιραστείτε αυτή την ανακοίνωση: