ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ

10 Απριλίου 2020

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ
«Η σημασία της άσκησης στην παιδική ηλικία: Συναισθηματικά οφέλη»

Στις δύσκολες αυτές ημέρες όπου όλοι μας καλούμαστε να μείνουμε σπίτι, βλέπουμε όλο και περισσότερους ανθρώπους να βάζουν στη ζωή τους τον αθλητισμό. Ο αθλητισμός αποτελεί την «ανάσα» που μας βοηθά να είμαστε σωματικά και ψυχολογικά υγιείς, παρόλο που το προηγούμενο διάστημα μπορεί να τον παραγκωνίζαμε.Η σημασία και η ανάγκη της άσκησης γίνεται ακόμη περισσότερο επιτακτική και εμφανής λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών και του περιορισμού του οποίου όλοι μας βιώνουμε την τελευταία περίοδο.

Η σημασία της άσκησης στη ζωή του ανθρώπου ανεξαρτήτου ηλικίας είναι από όλους αποδεκτή τόσο για τα βιολογικά, όσο και τα συναισθηματικά της οφέλη.

Η στροφή στον αθλητισμό ωστόσο δεν πρέπει να αποτελέσει μια απλή διέξοδο διαφυγής από το σπίτι λόγω κορωνοϊού αλλά μια καθημερινή συνήθεια τόσο απαραίτητη όπως το φαγητό και η αναπνοή. Ο κος Νεκτάριος Σταύρου, Επίκουρος καθηγητής Αθλητικής Ψυχολογίας & Κινητικής Συμπεριφοράς της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού του Εθνικού και Kαποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και επιστημονικός συνεργάτης του Δήμου Παλλήνης στο πλαίσιο του πιστοποιημένου κατά ISO 9001 αθλητικού προγράμματος «Εφαρμογή Εργαλείων Διοίκησης Ολικής Ποιότητας Δημοτικών Αθλητικών Προγραμμάτων» μας αναλύει μέσα από την παρουσίασή του τη σημασία της άσκησης στην παιδική ηλικία και πως όλα αυτά συνδέονται με το κρατικό σύστημα υγείας αλλά και πως μπορεί η άθληση να μας βοηθήσει να χτίσουμε ένα καλύτερο και περισσότερο υγιές μέλλον.

Δείτε την παρουσίαση:https://www.youtube.com/watch?v=IgsKWkjC9O0

 

Banner Spiti 860x200

 

Μοιραστείτε αυτή την ανακοίνωση: