ΣΥΝΑΥΛΙΑ – ΜΟΥΣΙΚΟΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚH ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

27 Μαρτίου 2010

Tο Σάββατο 27 Μαρτίου, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων για τις ημέρες των εορτών του Πάσχα, ο Δήμος Γέρακα και η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Γέρακα, διοργάνωσαν στο Πολιτιστικό Κέντρο, μια μοναδική συναυλία-μουσικοθρησκευτική παράσταση «Τώρα ‘ν Άγια Σαρακοστή», με έντονη την παρουσία της θρησκευτικής κατάνυξης.
Ένα μουσικό οδοιπορικό, δοσμένο μέσα από τη μαγευτική αφήγηση του ηθοποιού Χρήστου Φωτίδη, την λυρική απαγγελία της κ. Ευαγγελίας Μπούρδου και την ψαλμωδία των εκκλησιαστικών ύμνων από την χορωδία της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής του Ηλία Γιουρούκου, που ενθουσίασε το κοινό του Πολιτιστικού Κέντρου.
Στη συναυλία συμμετείχαν και οι μουσικοί Μανώλης Καρπάθιος (κανονάκι), Μανώλης Κότορος (βιολί), Θεόδωρος Κουέλης (κοντραμπάσο) και Βασίλης Οικονόμου (κρουστά), ολοκληρώνοντας λυρικά την παράσταση με τις μουσικές τους μελωδίες.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κ. Ασπραδάκης Παντελής, ο Αρχιμανδρίτης του Ιερού Ναού Αγ. Γεωργίου Πεντέλης, Ιερόθεος, οι Ιερείς της πόλης, ο Αντιδήμαρχος Γέρακα κ. Φώτης Αβαρκιώτης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, κα. Μαρία Τριγάζη και Δημήτριος Καρκούλιας.
Με αφορμή την παγκόσμια διαδεδομένη ενέργεια για την «Ώρα της Γης», ο Δήμος Γέρακα, ενεργός υποστηρικτής αυτής της πρωτοβουλίας, έστειλε το δικό του μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος, διακόπτοντας την συναυλία και καλώντας τους παρευρισκόμενους να ανάψουν κεριά ως σύμβολο συμπαράστασης και ελπίδας για ένα πιο βιώσιμο μέλλον.
Σε σύντομη δήλωση, ο Δήμαρχος Γέρακα κ. Αθανάσιος Ζούτσος, επισήμαινε ότι «είναι εγωιστικό από μέρους μας να αναφέρουμε ότι θέλουμε να προστατέψουμε τον πλανήτη, όταν γνωρίζουμε ότι εμείς χρήζουμε προστασίας ως είδος, μια που η φύση βρίσκει πάντα τρόπους αντιμετώπισης της αλλαγής, χωρίς να μας έχει ανάγκη».
Την ίδια στιγμή όλα τα φώτα των Δημοτικών Εγκαταστάσεων, παρέμειναν κλειστά για μία ώρα.
 

Μοιραστείτε αυτή την ανακοίνωση: