Πολιτιστική Άνοιξη 19&20 Μαϊου 2018

19 Μαΐου 2018

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ- ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

 

ΚΛΕΙΤΑΡΧΟΥ & ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ Τ.Κ. 153 44 ΓΕΡΑΚΑΣ / ΤΗΛ.  210 66 19 937

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πολιτιστική Άνοιξη  19&20 Μαϊου 2018

 

Τo Σάββατο 19 & τη Κυριακή 20 Μαϊου 2018 τα τμήματα  της διασχολικής ομάδας των θεατρικών εργαστηρίων Δ.Ε. Παλλήνης μας υποδέχθηκαν, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Πολιτιστικής Άνοιξης 2018, στο Οινοποιείο Πέτρου και μας παρουσίασαν τη θεατρική παράσταση «ΟΡΝΙΘΕΣ» σε διασκευή του Γ.Καλαντζόπουλου και σκηνοθεσία της κ.Χάννα Μάυ.

Κατά τη διάρκεια των δύο ημερών πραγματοποιήθηκαν τρεις παραστάσεις από τα αντίστοιχα τμήματα της διασχολικής ομάδας αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις στο κοινό. Τα παιδιά καταπιάστηκαν με ένα από τα πιο δύσκολα και συνάμα ποιητικά έργα του παγκόσμιου δραματολογίου.  

Ο πόλεμος ανάμεσα σε Αθήνα και Σπάρτη έχει φέρει στους ανθρώπους φτώχεια, βάσανα, δυστυχία. Δύο φίλοι από την Αθήνα, ο Πεισθέταιρος και ο Ευελπίδης, δεν αντέχουν άλλο. Φεύγουν και πάνε να βρούνε ένα πουλί, τον κυρ Εποπα, τον τσαλαπετεινό, για να τον ρωτήσουν μήπως έχει δει, από εκεί ψηλά που πετάει, καμιά πόλη, όπου οι άνθρωποι να ζουν ευτυχισμένοι... και συναντούν την  «Χώρα των πουλιών»  τον  τόπο που  κατοικούν τα ιδανικά και οι ελπίδες. Εκεί όπου το όνειρο και η ουτοπία γίνονται πραγματικότητα.

Οι μικροί μας ηθοποιοί κατάφεραν να μας εμφυσήσουν την ελπίδα  που αποπνέει το έργο και να μας παροτρύνουν να οραματιστούμε όντως έναν  κόσμο απαλλαγμένο από τα δεινά και τα βάσανα των ανθρώπινων κοινωνιών.

Τα θερμά μας συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και στη δασκάλα τους  κ. Χάννα Μάυ για την προσπάθεια που κατέβαλλαν προκειμένου να φέρουν εις πέρας ένα τόσο απαιτητικό έργο με τόσο καλά αποτελέσματα.

 

Μοιραστείτε αυτή την ανακοίνωση: