Πολιτιστική Άνοιξη 13 & 15 Ιουνίου

19 Ιουνίου 2014

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ- ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

ΚΛΕΙΤΑΡΧΟΥ & ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ Τ.Κ. 153 44 ΓΕΡΑΚΑΣ / ΤΗΛ.  210 66 19 937

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πολιτιστική Άνοιξη 13 & 15 Ιουνίου

Την Παρασκευή 13 Ιουνίου και ώρα 20:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Γέρακα, ήταν η σειρά των μαθητών του εφηβικού θεατρικού τμήματος της Δημοτικής Ενότητας Γέρακα να παρουσιάσουν το υποκριτικό τους ταλέντο στην πιο διάσημη ίσως κωμωδία του Μολιέρου «Ο αρχοντοχωριάτης», σε σκηνοθεσία της δασκάλας των παιδιών, κυρίας Ασπασίας Τζιτζικάκη.

Ο κεντρικός ήρωας αν και διαφέρει εξωτερικά από έναν σημερινό άνθρωπο, ο τρόπος σκέψης του, οι πράξεις  και τα συναισθήματα του μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι σε κάθε ανθρώπινη κοινωνία θα υπάρχει ακόρεστη δίψα για πλούτη και ανταγωνισμός για τα αξιώματα. Για τον λόγο αυτό ο σημερινός θεατής εύκολα μπορεί να αναγνωρίσει πολλά ομοιότυπα της σύγχρονης κοινωνικής ζωής αλλά και να βρει αναλογίες με την εποχή μας, μέσα από την σάτιρα που παραμένει αναλλοίωτη.  

Η εν λόγω παράσταση αποτέλεσε το επιστέγασμα των κόπων μίας ολόκληρης χρονιάς και σημείωσε εξαιρετική επιτυχία αφού οι μικροί μας ηθοποιοί, με επαγγελματισμό που θα ζήλευαν ενήλικες, ενσάρκωσαν τους ρόλους τους με τρόπο  που μαρτυρούσε την θέλησή τους για ένα αποτέλεσμα αντάξιο της αφοσίωσής τους στην τέχνη της υποκριτικής, προκαλώντας έτσι τον ενθουσιασμό και την προσοχή του κοινού που είχε κατακλύσει το αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου.

Η «Πολιτιστική Άνοιξη 2014» συνεχίστηκε το βράδυ της Κυριακής 15 Ιουνίου με την καθιερωμένη εκδήλωση λήξης των μουσικών προγραμμάτων της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου μας στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα

Ένας «χορός» μουσικών οργάνων από πνευστά και κρουστά αποτέλεσε την συναυλία  στην οποία πήραν μέρος οι μαθητές όλων των τμημάτων, παρουσιάζοντας τις δεξιότητές  και υψηλό μουσικό τους επίπεδο παίζοντας σόλο ή σε σύνολα υπό την καθοδήγηση των καθηγητών τους:

Κλαρινέτο: Λιουδάκι Κατερίνα, Τσάμου Ασημίνα

Φλάουτο: Λαβράνου Μαρία

Σαξόφωνο: Τσακμακλή Μαριέτα

Τρομπέτα: Μωραϊτης Γιάννης

Κόρνο: Μπακούρης Αναστάσιος

Τρομπόνι: Κλαβανίδης Σταύρος

Κρουστά: Ωραιόπουλος Χρήστος      

Τούμπα: Καμβυσίδης Παναγιώτης

Στο τέλος όλα τα παιδιά έπαιξαν μαζί στην παιδική ορχήστρα «μπαντίνα» αποδίδοντας 4 κομμάτια με εξαιρετικό τρόπο υπό την καθοδήγηση του αρχιμουσικού κ. Μπάκου Σπύρου.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι συνέβαλλαν στην επιτυχή λειτουργία των τμημάτων της Φιλαρμονικής κατά τη διάρκεια της χρονιάς και ευχόμαστε το έργο της μουσικής - πολιτιστικής αναβάθμισης του τόπου μας να συνεχιστεί με τα ίδια ή ακόμα καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον.

 

.

 

Μοιραστείτε αυτή την ανακοίνωση: