ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΟΔΥΣΣΕΙΑ

26 Απριλίου 2010


Ο Δήμος Γέρακα και η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Γέρακα, σε συνεργασία με το Τμήμα Εκπαίδευσης του Προγράμματος ΚΕΘΕΑ “ΔΙΑΒΑΣΗ”, διοργάνωσαν την Δευτέρα 26 Απριλίου 2010 και ώρα 12.30 στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα (Κλειτάρχου & Αριστείδου) την εκπαιδευτική – θεατρική παράσταση «Οδύσσεια».
Το έργο αποτελεί διασκευή του ομηρικού έπους. Θεατές της παράστασης στο κατάμεστο αμφιθέατρο, ήταν οι μαθητές της Α΄ τάξης όλων των Γυμνασίων Γέρακα. Μέσα από τη διάθεση του παιχνιδιού, συνέλαβαν τη σημασία του ταξιδιού στη γνώση, τη σημασία να κάνουν φίλους και να ζουν τα πράγματα με όλες τις αισθήσεις, αντιμετωπίζοντας τους Κύκλωπες και τις Σειρήνες της ζωής κατά πρόσωπο. Πρωταγωνιστές της παράστασης ήταν τα μέλη του θεραπευτικού προγράμματος ΚΕΘΕΑ “ΔΙΑΒΑΣΗ”.
Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, κ. Δρούγκας Σταύρος απεύθυνε χαιρετισμό, συγχαίροντας το έργο που επιτελεί το πρόγραμμα της “Διάβασης” και προσωπικά τα παιδιά αυτά, που βιώνουν την δική τους Οδύσσεια, ευχόμενος μέσα από την στήριξη της κοινωνίας να βρουν και οι ίδιοι τον δρόμο τους προς την Ιθάκη.
Ο Δήμος Γέρακα και η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Γέρακα, στο πλαίσιο της βιωματικής μάθησης, προσφέρουν την ευκαιρία στους νέους, μέσα από τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, να βιώσουν νέες εμπειρίες, παρέχοντας τις βάσεις να αναπτυχθούν καλλιτεχνικά, σε μια προσπάθεια αντιστοιχίας των σχολικών γνώσεων με τις θεατρικές εικόνες.
 

Μοιραστείτε αυτή την ανακοίνωση: