ΜΟΥΣΙΚΗ-ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ- ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ:«Επιτάφιος»

04 Απριλίου 2022

KEAPP_LOGO 2020

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ- ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ
ΚΛΕΙΤΑΡΧΟΥ & ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ Τ.Κ. 153 44 ΓΕΡΑΚΑΣ / ΤΗΛ. 210 66 19 937

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΟΥΣΙΚΗ-ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ:«Επιτάφιος»

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Αθλητισμού-Πολιτισμού-Περιβάλλοντος και ο Δήμος Παλλήνης σας προσκαλούν στη μουσικό-ποιητική βραδιά-αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη όπου θα παρουσιαστεί ο «Επιτάφιος» του Γιάννη Ρίτσου με τους Πέμη Ζούνη και Ιάκωβο Κολανιάν, το Σάββατο 16 Απριλίου και ώρα 21.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα.

Μια συνάντηση – σταθμός για τον ελληνικό Πολιτισμό. Ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Γιάννης Ρίτσος.

Ο «Επιτάφιος» του Γιάννη Ρίτσου μελοποιημένος από τον μεγάλο Έλληνα συνθέτη.Το έργο που άνοιξε τον δρόμο για να κοινωνήσει ο κόσμος με την Ποίηση, μέσα από παραδοσιακά, λαϊκά αλλά και κλασσικά στοιχεία της μουσικής.Η διασκευή του «Επιτάφιου» για κιθάρα από τον καταξιωμένο σολίστ Ιάκωβο Κολανιάν, που χαιρετήθηκε με ενθουσιασμό από τον Μ. Θεοδωράκη χαρακτηρίζοντας την συγκεκριμένη διασκευή ως την πλησιέστερη στο πνεύμα του έργου.

Πέμη Ζούνη και Ιάκωβος Κολανιάν. Δύο καταξιωμένοι καλλιτέχνες του χώρου του θέατρου και της μουσικής συνομιλούν, αλληλοσυμπληρώνονται και ανακαλύπτουν κοινούς τόπους της αισθητικής και της παιδείας τους, καταθέτοντας μια μοναδική πρόταση, ένα αρμονικό πάντρεμα του Λόγου και της Μουσικής.Η θεατρική ερμηνεία των οκτώ ποιημάτων που μελοποίησε ο Μίκης Θεοδωράκης εναλλάσσεται με την μουσική ερμηνεία, στη μοναδική διασκευή για κιθάρα του Ιάκωβου Κολανιάν:
1. Μέρα Μαγιού
2. Πού πέταξε τ’ αγόρι μου
3. Να’ χα το αθάνατο νερό
4. Χείλι μου μοσχομύριστο
5. Ήσουν καλός
6. Βασίλεψες αστέρι μου
7. Γλυκέ μου εσύ δε χάθηκες
8. Στο παραθύρι στεκόσουν

Τα ποιήματα που δεν συμπεριλήφθηκαν στα οκτώ τραγούδια του Μ. Θεοδωράκη, ερμηνεύονται και από τους δύο καλλιτέχνες μαζί. Εδώ ο Ιάκωβος Κολανιάν ερμηνεύει συνθέσεις των:
Leo Brouwer (“Un dia de Noviembre”)
Fernando Sor (“Largo”)
Francisco Tarrega (“Recuerdos de la Alhambra”)
Jorge Cardoso (“Milonga”)
Agustin Barrios (“El Ultimo Canto”)
Frederic Chopin (“Valse No 2”)
και J. S. Bach (“Chaconne”)

ΑΦΙΣΑ ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ

Μοιραστείτε αυτή την ανακοίνωση: