ΜΕΤΡΑ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΙΣΧΥΟΣ ΤΩΝ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

16 Μαρτίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΜΕΤΡΑ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΙΣΧΥΟΣ ΤΩΝ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

Με στόχο τη μέγιστη δυνατή προστασία των κατοίκων της πόλης και των εργαζομένων η Κοινωφελής Επιχείρηση και ο Δήμος Παλλήνης συνεχίζουν να εφαρμόζουν και να επικυρώνουν τα μέτρα πρόληψης ενάντια στην εξάπλωση του κορονοϊού, ακολουθώντας τις σχετικές συστάσεις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και τις Κρατικές Αρχές.

Στο παραπάνω πλαίσιο, ήδη από τις προηγούμενες μέρες και ακολουθώντας τις συστάσεις των αρμόδιων Αρχών,ο Δήμος Παλλήνης και η Κοινωφελής επιχείρηση προχώρησαν στην εφαρμογή των έξης μέτρων πρόληψης:

1. Την αναστολή, από 11η Μαρτίου, όλων των Αθλητικών και Πολιτιστικών προγραμμάτων που λειτουργούν σε όλους τους κλειστούς και ανοικτούς χώρους των εγκαταστάσεων του Δήμου και σε σχολικά κτίρια
2. Την αναστολή λειτουργίας του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Α.μ.Ε.Α. Δήμου Παλλήνης
3. Την αναστολή όλων των προγραμματισμένων εκδηλώσεων έως και τις 5 Απριλίου.
4. Την αναστολή λειτουργίας όλων των δημοτικών αθλητικών και πολιτιστικών εγκαταστάσεων, ανοιχτών και κλειστών, έως 27 Μαρτίου 2020 (ΦΕΚ Β’ 833/12-3-2020)
5. Τον περιορισμό της προσέλευσης του κοινού στις υπηρεσίες υιοθετώντας την λειτουργία ηλεκτρονικών υπηρεσιών εξυπηρέτησης ή κατόπιν ραντεβού.
6. Την πληρωμή εκκρεμών συνδρομών στα προγράμματα αποκλειστικά μέσω e-banking ή με κατάθεση στην τράπεζα στο λογαριασμό της Κ.Ε.Α.Π.Π.Δ.Π.
7. Την εκτενή ενημέρωση όλων των εργαζομένων και του κοινού για την εφαρμογή των μέτρων προστασίας και πρόληψης
8. Την αυστηρή διασφάλιση της ποιότητας του νερού των κολυμβητικών δεξαμενών (2 δείγματα ανά εβδομάδα)
9. Την προληπτική απολύμανση όλων των εγκαταστάσεων ( σε στάδιο ανάθεσης)

Για την ελάφρυνση των υποχρεώσεων των πολιτών κατά τη διάρκεια ισχύος των έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας, το Διοικητικό Συμβουλίου της Κ.Ε.Α.Π.Π.Δ.Π. αποφάσισε:
α) την απαλλαγή από την καταβολή οικονομικής συνδρομής, των συμμετεχόντων στα Αθλητικά και Πολιτιστικά Προγράμματα της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Παλλήνης και για όσο διάστημα αυτά δεν θα λειτουργήσουν,
β) τον συμψηφισμό των προπληρωθέντων συνδρoμών του μηνός Μαρτίου σε επόμενη χρέωση

Μοιραστείτε αυτή την ανακοίνωση: