ΜΕΤΡΑ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ

09 Μαρτίου 2020

 logo

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μέτρα του Δήμου Παλλήνης κατά του κορωνοϊού

Ο Δήμος Παλλήνης έχει προετοιμαστεί εγκαίρως και έχει προχωρήσει με υπεύθυνο και οργανωμένο τρόπο, σε όλα τα αναγκαία προληπτικά μέτρα για την προστασία από τον κορωνοϊό και διαβεβαιώνει τους δημότες ότι δεν υπάρχει κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα στον Δήμο.
Οι υπηρεσίες του Δήμου, με εντολή του Δημάρχου Παλλήνης, Θανάση Ζούτσου, βρίσκονται από την πρώτη στιγμή σε ετοιμότητα, εγρήγορση και επικοινωνία ώστε να ανταποκριθούν άμεσα σε κάθε ανάγκη, ακολουθώντας τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, των συναρμόδιων Υπουργείων και φορέων και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).
Απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους ευθύνης του Δήμου, θα γίνονται άμεσα όταν κι όπου αυτό προβλέπεται, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας και τις διευκρινήσεις του ΕΟΔΥ, δεν συστήνονται και δεν απαιτούνται απολυμάνσεις εάν δεν υπάρχει κρούσμα. Οι προληπτικές απολυμάνσεις δεν προστατεύουν από μελλοντικές επιμολύνσεις.
Τηρούνται σχολαστικά, όλοι οι κανόνες υγιεινής και καθαριότητας σε όλες τις σχολικές μονάδες, τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, τους αθλητικούς χώρους καθώς και στις υπηρεσίες του Δήμου και ιδιαίτερα όπου εξυπηρετείται το κοινό. Έχει εξασφαλιστεί η επάρκεια των απαραίτητων μέσων (αντισηπτικά, απολυμαντικά κλπ) και η διαρκής επικοινωνία μεταξύ Δήμου, σχολείων, φορέων κλπ.
Ειδικότερα, σε ότι αφορά στο Κολυμβητήριο του Δήμου Παλλήνης, τηρούνται αυστηρά όλα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, σύμφωνα και με τις σχετικές εγκυκλίους και οδηγίες: διασφαλίζεται η ποιότητα νερού, η αναγκαία απολύμανση και το σύστημα ανακυκλοφορίας ενώ πραγματοποιούνται τακτικά και ανεξάρτητα των μέτρων κατά του κορωνοϊου, επιπλέον δειγματοληπτικοί έλεγχοι υδάτων. Έχει εντατικοποιηθεί η καθαριότητα και απολύμανση όλων των χώρων.
Επιπλέον:
Για προληπτικούς λόγους, έπειτα και από τις αποφάσεις του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων:
*Θα παραμείνουν κλειστά από την Δευτέρα 9 Μαρτίου και για τέσσερις εβδομάδες τα ΚΑΠΗ του Δήμου
* Αναστέλλονται οι συνεδριακές εκδηλώσεις, για τέσσερις εβδομάδες.
* Αναστέλλονται όλες οι σχολικές εκδρομές στο εσωτερικό της χώρας για 2 εβδομάδες.
* Όλες οι αθλητικές εκδηλώσεις θα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών για 2 βδομάδες.
Ακόμα, όπως ήδη έχουμε ενημερώσει, με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, θα παραμείνει κλειστό από την Δευτέρα 9 Μαρτίου έως τις 22 Μαρτίου, το 2ο Γυμνάσιο Γέρακα για προληπτικούς λόγους και στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης επαφών.
Δεν υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα που να αφορά σε μέλος της σχολικής κοινότητας ή μέλη των οικογενειών τους. Εξετάζεται η πιθανή επαφή ενός μέλους του ευρύτερου περιβάλλοντος της σχολικής κοινότητας του 2ου Γυμνασίου Γέρακα, με επιβεβαιωμένο κρούσμα σε άλλη περιοχή.
Διευκρινίζουμε και πάλι, ότι αρμόδιοι φορείς για να λάβουν αποφάσεις σχετικά με το ΚΛΕΙΣΙΜΟ σχολείων λόγω κορωνοϊου, είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΆ ΚΑΙ ΜΟΝΟ το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ.
Ο Δήμος Παλλήνης, συνεργάζεται συστηματικά με τους αρμόδιους φορείς και τον ΕΟΔΥ και με υπευθυνότητα και ψυχραιμία, ανταποκρίνεται αποτελεσματικά στις ανάγκες των δημοτών.
Προτρέπουμε τους κατοίκους να επισκέπτονται συχνά την ιστοσελίδα του Δήμου Παλλήνης (www.pallini.gr) προκειμένου να ενημερώνονται.

 

Μοιραστείτε αυτή την ανακοίνωση: