Μεγάλη εκδήλωση προληπτικού ελέγχου & ενημέρωσης στην Παλλήνη

07 Νοεμβρίου 2014

 

Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ

 

Μεγάλη εκδήλωση προληπτικού ελέγχου & ενημέρωσης στην Παλλήνη

 

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα σε συνεργασία με το Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου Παλλήνης  πραγματοποιούν δωρεάν εξετάσεις μέτρησης οστικής πυκνότητας στο Αθλητικό Κέντρο Παλλήνης (Κλειστό Γυμναστήριο Γρηγόριος Λαμπράκης, επί της Λεωφόρου Μαραθώνος στο ύψος της Αττικής Οδού.)

 

Κύριος στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση του κόσμου από εξειδικευμένους επιστήμονες σχετικά με την οστεοπόρωση, την πρόληψη, την διατροφή και πολλά άλλα.

 

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014, ώρες 11:00 έως 17:00 στην Αίθουσα του Αθλητικού Κέντρου. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους! Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Συλλόγου μας : www.osteocare.gr

 

 

………………………………………………………………………………………………………………………………………

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο επίσημα αναγνωρισμένο από το Διεθνές Ίδρυμα Οστεοπόρωσης (ΙΟF) και την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (WHO).

Ο Σύλλογος, ο οποίος αριθμεί 7.500 και πλέον μέλη, αποτελεί το μοναδικό αναγνωρισμένο σωματείο το οποίο σαν κύριο στόχο έχει την ενημέρωση του κοινού γύρω από την οστεοπόρωση, τη διατροφή, την άσκηση, τη ψυχολογία, την πρόληψη και την σκελετική υγεία. Η δράση του Συλλόγου επεκτείνεται τόσο μέσα στα όρια της Αττικής όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα διατηρεί άριστη σχέση συνεργασίας με επιστημονικά σωματεία που ασχολούνται με την οστεοπόρωση καθώς και με το Εργαστήριο Έρευνας Παθήσεων Μυοσκελετικού Συστήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών της Ιατρικής Σχολής. Ο Σύλλογος σε συνεργασία με τους παραπάνω φορείς διεξάγει επιδημιολογικές και άλλες μελέτες προκειμένου να συγκεντρωθούν και να επεξεργαστούν στοιχεία για την χρόνια αυτή νόσο.

Ο Σύλλογος επίσης δραστηριοποιείται στην διοργάνωση ενημερωτικών ημερίδων, σεμιναρίων, συνεδρίων και στην έκδοση εντύπων.

Αποτέλεσμα της πολύχρονης αυτής προσπάθειας ήταν ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα να κατακτήσει την πρώτη θέση για την εξέχουσα πορεία του, μεταξύ 186 χωρών, στο Παγκόσμιο Συνέδριο που διεξήχθη στο Miami των Ηνωμένων Πολιτειών τον Δεκέμβριο του 2007 καθώς και το 1ο βραβείο μεταξύ 212 χωρών για τη δημιουργία της καλύτερης καμπάνιας δημοσιοποίησης (Best Media Campaign), στο Παγκόσμιο Συνέδριο των Συλλόγων για την Οστεοπόρωση που διεξήχθη στο Ελσίνκι της Φιλανδίας, στις 31/5 – 2/6/2013.

Τηλ. Επικοινωνίας: 210 8018123, 213 2086698, email: info@osteocare.gr, URL: www.osteocare.gr  

............................................................................................................................................................................................................

www.facebook.com/osteocaregr                   http://www.youtube.com/user/OsteoporosisGR
www.twitter.com/Osteocaregr

Μοιραστείτε αυτή την ανακοίνωση: