«ΜΑΖΙ»

05 Μαΐου 2010

Σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κοινού στα θέματα που αφορούν στην ενίσχυση των οικογενειακών σχέσεων, ο Δήμος Γέρακα, μέσα από την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση, στοχεύοντας να δημιουργήσουν ένα πλαίσιο αλληλεπίδρασης μεταξύ των μελών της οικογένειας, υλοποίησαν το πρώτο εργαστήριο του προγράμματος ΜΑΖΙ.
Το πρόγραμμα «ΜΑΖΙ» απευθύνεται σε γονείς και παιδιά, και δίνει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες μέσω παιχνιδιού και ομαδικών διαδραστικών συναντήσεων και οικογενειακών εργαστηρίων, να αναπτύξουν νέους τρόπους επικοινωνίας και να προσεγγίσουν καλύτερα τη μεταξύ τους σχέση. Οι δραστηριότητες οργανώνονται και συντονίζονται από εξειδικευμένους παιδαγωγούς και ειδικούς επιστήμονες, και ωθούν γονείς και παιδιά να δράσουν ενεργητικά και να συνεργαστούν σε ένα κλίμα ομαδικό και ευχάριστο.
Η υποδοχή του προγράμματος από το κοινό υπήρξε άμεση ενώ η προσέλευση των δημοτών οδήγησε στη δημιουργία λίστας αναμονής. Τα θετικότατα σχόλια για την πρωτοτυπία του προγράμματος, τόσο από τους δημότες όσο και από τους 22 συμμετέχοντες του προγράμματος, σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα των πέντε συναντήσεων, έδωσαν το εφαλτήριο στους οργανωτές για την συνέχιση των πρότυπων αυτών εργαστηρίων.
Ο Δήμος Γέρακα και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου, με στόχο να δώσουν σε νέες οικογένειες τη δυνατότητα συμμετοχής, διοργανώνουν και Β’ κύκλο συναντήσεων που προγραμματίζεται να ξεκινήσει στις 15 Μαΐου. Οι εγγραφές πραγματοποιούνται στο Πολιτιστικό Κέντρο (Κλειτάρχου & Αριστείδου) και διαρκούν μέχρι 5 Μαΐου 2010.

Πρόγραμμα Β’ κύκλου εργαστηρίων

Συμμετέχοντες: μέχρι 20 άτομα
Ομάδες-Στόχου: οικογένειες με παιδιά ηλικίας από 5 έως 12 ετών
Σύνολο συναντήσεων : 5, κάθε Σάββατο 11:30 έως 13:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Γέρακα
Ημερομηνία έναρξης: 15 Μαΐου 2010
Οι δηλώσεις συμμετοχής λήγουν την 5η Μαΐου 2010

* Οι συμμετέχοντες καλούνται να παρευρεθούν την Τρίτη 11/5 από τις 17.00 έως 19.00 ή την Τετάρτη 12/5 από τις 19.00 έως τις 21.00, στο Πολιτιστικό Κέντρο για μια πρώτη ενημερωτική συνάντηση σχετικά με το πρόγραμμα, κατόπιν ραντεβού (τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 6619937).

 

 

 

 

Μοιραστείτε αυτή την ανακοίνωση: