ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ“FollowgreenAction 3” ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

02 Ιουνίου 2020

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ξεκίνησε η Μαθητική Δράση“FollowgreenAction 3” του Δήμου Παλλήνης
Δηλώστε την προτίμησή σας στα spot- animation των μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων

Ο Δήμος Παλλήνης και η Κοινωφελής Επιχείρηση Αθλητισμού Πολιτισμού Περιβάλλοντος, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος FoodSHIFT2030 υλοποιούν τη μαθητική δράση FollowgreenAction 3 με τίτλο «Πρόληψη – Μείωση σπατάλης τροφίμων».
Η δράση “FollowgreenAction” εξελίσσεται με μεγάλη επιτυχία, από την άνοιξη του 2017, όπου μαθητές δημιούργησαν εικαστικά έργα σε μεταλλικούς κάδους απορριμμάτων και τοποθετήθηκαν σε κεντρικά σημεία του Δήμου. Στη συνέχεια, στο πλαίσιο του “FollowgreenAction 2” οι μαθητές των Γυμνασίων φιλοτέχνησαν 30 εικονογραφημένες αφηγήσεις/ comicstrips, ενώ οι μαθητές των Λυκείων δημιούργησαν 4 βίντεο - animation, με θέμα «Τι ανακυκλώνω στον Μπλε κάδο».

Κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά, οι μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων αφού ενημερώθηκαν για τη διαδικασία της πρόληψης – μείωσης σπατάλης τροφίμων,δημιούργησαν 12 βίντεο/ animation, μικρής διάρκειας.
• Κάθε χρήστης μπορεί να επιλέξει έως και 3 βίντεο
• Κάθε χρήστης μέλος ή μη μπορεί να δωρίσει 1 πόντο
• Ο κάθε χρήστης μπορεί να δηλώσει την προτίμησή του μόνο 1 φορά

Καλούμε όλους τους δημότες και ιδιαίτερα τους γονείς, να στηρίξουν την προσπάθεια των μαθητών δηλώνοντας την προτίμησή τους στα έργα των μαθητικών ομάδων των Γυμνασίων και των Λυκείων μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Followgreen Δήμου Παλλήνης (www.followgreen.gr/pallini).

 

Τα βίντεο/animation θα προβάλλονται στην πλατφόρμα από 1 Ιουνίου 2020, ώρα 12.00μ.μ. έως τις 15 Ιουνίου 2020. ώρα 12.00μ.μ. Τα αποτελέσματα εμφανίζονται στο τέλος και μπορεί να τα δει κάποιος αφού ψηφίσει. Τα σχολεία και τα ονόματα των μαθητών που συμμετέχουν, παραμένουν απόρρητα.

 

Πληροφορίες:
Κ.Ε.Α.Π.Π: 2106619937, Followgreen Δήμου Παλλήνης: 213 0436298
Εντεταλμένη δημοτική Σύμβουλος Δήμου Παλλήνης,                                         Καλλιόπη Ζινέλη 6974020778

 

FOOD WASTE_POST2-01

Μοιραστείτε αυτή την ανακοίνωση: