Λήξη-Αποτελέσματα-Βράβευση Σχολικών Μαραθωνίων Ανακύκλωσης

13 Ιουλίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Παλλήνης συγχαίρει τα σχολεία που συμμετείχαν στον Σχολικό Μαραθώνιο “Πάμε Ανακύκλωση” 2019-2020 και στο Followgreen Action 3

Ο Δήμος Παλλήνης με αφορμή την ολοκλήρωση του Σχολικού Μαραθωνίου «Πάμε Ανακύκλωση» και της εικαστικής δράσης «Followgreen Action 3» για το σχολικό έτος 2019-2020, συγχαίρει την προσπάθεια και την ενεργό συμμετοχή όλων των μαθητών και εκπαιδευτικών.

Το φθινόπωρο και εφόσον οι συνθήκες είναι κατάλληλες θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση βράβευσης για τα σχολεία που διακρίθηκαν στις σχολικές δράσεις, όπου θα παραλάβουν τον έπαινο και να χρηστικό δώρο για τη σχολική τους μονάδα, αλλά και ένα συμβολικό δέντρο για να φυτέψουν στο προαύλιο του σχολείου τους.

Ο Σχολικός Μαραθώνιος «Πάμε Ανακύκλωση» υλοποιήθηκε από τον Δήμο Παλλήνης, στο πλαίσιο της δημοτικής πλατφόρμας Followgreen στα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια, υπό την αιγίδα των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής.

Φέτος, παρά τις ειδικές συνθήκες που κληθήκαν ιδιαίτερα οι μαθητές να αντιμετωπίσουν κατάφεραν, για 4η συνεχή χρονιά, με τον Σχολικό Μαραθώνιο «Πάμε Ανακύκλωση» να συλλέξουν μια άκρως ικανοποιητική ποσότητα σχεδόν 20 τόνων ανακυκλώσιμων υλικών, όπως:

10.500 κιλά χαρτί,
• 1.950 κιλά πλαστικό,
• 900 κιλά καπάκια,
• 250 κιλά αλουμίνιο,
• 173 κιλά μπαταρίες,
• 450 κιλά τηγανέλαιο,
• και 4.700 κιλά ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών.

Επιπλέον, στην εικαστική δράση «Followgreen Action 3» στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Food SHIFT 2030, οι μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων φιλοτέχνησαν 12 αξιόλογα βίντεο-animation για την πρόληψη και τη μείωση της σπατάλης τροφίμων, αφού ενημερώθηκαν για τη διαδικασία.

Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε, πως τις σχολικές δράσεις υποςτήριξαν η Κοινωφελής Επιχείρηση Αθλητισμού-Πολιτισμού Περιβάλλοντος Δήμου Παλλήνης, ο Ειδικός Διαβαθμικός Σύνδεσμος Ν. Αττικής (ΕΔΣΝΑ), η Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο του προγράμματος ανακύκλωσης χαρτιού «Έλα στον κύκλο μας», η Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης και Αξιοποίησης (ΕΕΑΑ) η ΑΦΘΣ και οι εταιρίες free Recycle, oil4life, watt.

Το πρόγραμμα επιβράβευσης της ανακύκλωσης Followgreen, ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Δήμου μας, ένωσε τους πολίτες, τα σχολεία, τις τοπικές επιχειρήσεις, χρησιμοποιώντας τη σύγχρονη τεχνολογία της διαδικτυακής πλατφόρμας ‘έξυπνη’ πόλη. Ο Δήμος Παλλήνης είναι ο πρώτος Δήμος που δημιούργησε την πλατφόρμα και υλοποίησε τους σχολικούς μαραθώνιους ανακύκλωσης, πράγμα που οδήγησε 16 άλλους Δήμους να ακολουθήσουν την εφαρμογή τους.

Μέχρι στιγμής στο πρόγραμμα ανακύκλωσης συμμετέχουν:
1) 2.400 και πλέον πολίτες του Δήμου μας που αποτελούν τα μέλη της πλατφόρμας και έχουν σταθεί αρωγοί στην προσπάθεια μας.
2) 60 και πλέον τοπικές επιχειρήσεις από την πλευρά τους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου, καθώς μέσα από τη δωρεάν προβολή τους στην Δημοτική πλατφόρμα, προώθησαν προϊόντα και υπηρεσίες τους στο ευρύτερο κοινό με παροχή ειδικών εκπτώσεων.

Καλoύμε, όλους τους πολίτες να επισκεφθούν τη δημοτική πλατφόρμα ανακύκλωσης http://Followgreen.gr/pallini και να πραγματοποιήσουν δωρεάν την εγγραφή τους, καθώς έτσι έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν πρόσβαση σε προσφορές/εκπτώσεις των τοπικών μας επιχειρήσεων.

Δείτε τις δηλώσεις του Δημάρχου κ. Α.Ζούτσου και της Εντεταλμένης Συμβούλου κας Π. Ζινέλη στο βιντεάκι:https://www.youtube.com/watch?v=Ih490LrR_bM&feature=youtu.be

Δείτε στο infographic τα αποτελέσματα του Σχολικού Μαραθωνίου ‘’Πάμε Ανακύκλωση’’.

 

ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ 2019-2020_page-0001(1)

 

Μοιραστείτε αυτή την ανακοίνωση: