ΗΜΕΡΙΔΑ «ΑΘΛΗΣΗ, ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ»

30 Ιουλίου 2010

Την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου και ώρα 6.00μμ στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα, διεξήχθη η πρώτη, από μία σειρά ενημερωτικών διαλέξεων με θέμα Άθληση, Διατροφή και Οικογένεια.

Όσοι παρευρέθησαν, μέσα από την παρουσίαση του κ. Χρήστου Χούμα, (Καθηγητή και Μέλος Ε.Ε.Δ.Ι.Π. Κολύμβησης Τ.Ε.Φ.Α.Α. Πανεπιστημίου Αθηνών, Τεχνικό Σύμβουλο Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος), είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα οφέλη της Κολύμβησης, ως ένα από τα πληρέστερα αθλήματα στην ενίσχυση της σωματικής και της ψυχικής ανάπτυξης. Στην ομιλία του αναφέρθηκε επίσης ότι «απαραίτητο στοιχείο στην αποφυγή ατυχημάτων είναι η σωστή ενημέρωση και η πειθαρχία στους κανόνες ασφαλείας μέσα και έξω από το νερό».

Απόδειξη της έλλειψης αυτών των δύο στοιχείων είναι ο μεγάλος αριθμός των πνιγμών που μετράει η χώρα μας, ο οποίος ανέρχεται στους 250 κάθε χρόνο. Δεδομένου ότι η χώρα μας χαρακτηρίζεται από το υδάτινο στοιχείο, ένας τέτοιος αριθμός ατυχημάτων, αποτελεί εθνική ντροπή και απαιτεί άμεσα μέτρα για την ευρεία διάδοση των κανόνων ασφαλείας.

Η επόμενη ημερίδα θα προγραμματιστεί για το πρώτο τρίμηνο του 2010, με θέμα Διατροφή, Ψυχολογία και Οικογένεια. Ευελπιστούμε η ανταπόκριση σε αυτή την προσπάθεια να αποτελέσει κίνητρο για περισσότερες δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού.

Μοιραστείτε αυτή την ανακοίνωση: