ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΟΡΡΕ

20 Μαρτίου 2010

Ο Δήμος Γέρακα και η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Γέρακα, παράλληλα με τη λειτουργία των Εργαστηριών Τέχνης και Δημιουργικής Απασχόλησης και στο πλαίσιο του προγράμματος βιωματικής μάθησης, θα υλοποιήσουν το Σάββατο 20 Μαρτίου 2010, την δεύτερη επίσκεψη επιμορφωτικού χαρακτήρα, στο Μουσείο Βορρέ στην Παιανία, ώστε να δοθεί η ευκαιρία στα παιδιά, να βιώσουν νέες εμπειρίες και να διευρύνουν τους καλλιτεχνικούς ορίζοντές τους.

Στο Μουσείο Βορρέ εκτίθενται έργα ζωγραφικής και γλυπτικής, διάσημων Ελλήνων καλλιτεχνών του δεύτερου μισού του 20ού αιώνα, ενώ μετά την ξενάγηση σε όλη τη μόνιμη συλλογή της σύγχρονης ελληνικής τέχνης, τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος στο βιωματικό εργαστήριο «Ανακυκλώσιμη Τέχνη», ένα διαδραστικό καλλιτεχνικό παιχνίδι με κατασκευές κολάζ από ανακυκλώσιμα υλικά.

Ο Δήμος Γέρακα μέσω των εκπαιδευτικών επισκέψεων προσφέρει τη δυνατότητα μύησης των παιδιών στην εικαστική διάθεση, παρέχοντας τις βάσεις να αναπτυχθούν καλλιτεχνικά συνδέοντας εικόνες και πρακτικές σε ένα εικαστικό θέμα που θα σχεδιάσουν στα εργαστήρια.

Στο πλαίσιο του προγράμματος βιωματικής μάθησης θα ακολουθήσουν και άλλες επισκέψεις και ημερίδες, με προεκτάσεις στα σχολεία της περιοχής.

 


 

Μοιραστείτε αυτή την ανακοίνωση: