Έναρξη Θεατρικού Εργαστηρίου για την περίοδο 2010 - 2011

04 Οκτωβρίου 2010

Στα πλαίσια της διεύρυνσης των προγραμμάτων πολιτισμού που διοργανώνει ο Δήμος Γέρακα για την περίοδο 2010 – 2011, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την έναρξη Θεατρικού Εργαστηρίου.


Το Θεατρικό Εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά και έφηβους από 6 έως 17 ετών και λειτουργεί για πρώτη φορά στο Δήμο Γέρακα υπό την καθοδήγηση της γνωστής και έμπειρης ηθοποιού Τζιτζικάκη Ασπασίας που περιγράφει το νέο πρόγραμμα ως εξής:
«Το Θεατρικό παιχνίδι είναι ένας ευχάριστος και διασκεδαστικός τρόπος να γνωρίσουν τα παιδιά το Θέατρο και να εκφράσουν μέσα από αυτό τα δικά τους συναισθήματα και τον τρόπο που αντιλαμβάνονται τον κόσμο γύρω τους.
Στο Θεατρικό παιχνίδι τα παιδιά εκφράζονται με το σώμα, τη φωνή, αυτοσχεδιάζουν ελεύθερα, εκμεταλλεύονται το τυχαίο και μαθαίνουν να συνεργάζονται για να πετύχουν ένα κοινό στόχο. Συνδέουν αυτή τη δραστηριότητα τους με τις εικαστικές τέχνες ,με τη μουσική, το χορό. Εκφράζουν ελεύθερα τα καθημερινά προσωπικά τους βιώματα ή επινοούν φανταστικούς κόσμους και θέματα. Το θεατρικό παιχνίδι λειτουργεί σαν μια μικρή κοινωνική ομάδα, με κανόνες που όταν τηρούνται από όλους δημιουργεί κλίμα αλληλεγγύης και συντροφικότητας και εισάγει το παιδί στη σωστή κοινωνική συμπεριφορά. Αποδεσμεύει τις δημιουργικές ικανότητες του παιδιού, τη φαντασία του, την αβίαστη επικοινωνία, την καλλιέργεια των ανθρωπίνων σχέσεων. Το παιδί συνειδητοποιεί την έννοια της δικαιοσύνης, της ισότητας και της συνεργασίας.
»


Με την ένταξη του Θεατρικού Εργαστηρίου στις δραστηριότητες του Δήμου μας, συμπληρώνεται ένα άρτια οργανωμένο πρόγραμμα Πολιτισμού που κατά τα άλλα καλύπτει πλήρως τους τομείς της μουσικής και των εικαστικών τεχνών. Στοχεύουμε στην πλήρη κάλυψη των αναγκών του κοινού για Πολιτιστικές δραστηριότητες και η απήχηση των πολιτών στα προγράμματα του Δήμου, μας ωθεί για την περαιτέρω διεύρυνση των δραστηριοτήτων μας.


Το Θεατρικό Εργαστήρι είναι ουσιαστικά μία καινοτομία που σίγουρα θα ελκύσει νέους ανθρώπους και θα τους βοηθήσει να διοχετεύσουν τη δημιουργικότητά τους με ένα τρόπο διαφορετικό και συνάμα ουσιαστικό.


Το πρόγραμμα θα έχει ως κάτωθι:
Τρίτη Σάββατο
Παιδιά 6 – 11 ετών: 10:00 – 12:00
Έφηβοι 12 – 17 ετών: 18:30 – 20:30 12:00 – 14:00

Μοιραστείτε αυτή την ανακοίνωση: