Εκπαιδευτική – Ψυχαγωγική Εκδήλωση

15 Οκτωβρίου 2010

Ο Δήμος Γέρακα και η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Γέρακα, σε συνεργασία με την “Μαραθώνιο Αναπτυξιακή” και την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Α.Ε. διοργάνωσαν την Πέμπτη 14 Οκτώβριου και ώρα 09.00 έως 13.00 στην Πλατεία Μακεδονίας, μια εκπαιδευτική – ψυχαγωγική εκδήλωση - Λούνα Παρκ. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια “Ανακύκλωση στα Σχολεία – Αλλάζοντας συμπεριφορές” με τη συμμετοχή όλων των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Γέρακα.
Το Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης είχε πρωτίστως σκοπό να εξοικειωθούν οι μικροί μας φίλοι με την ιδέα της Ανακύκλωσης μέσα από το παιχνίδι, να μάθουν ποια υλικά ανακυκλώνονται και ενδεχομένως, να παροτρύνουν τους μεγαλύτερους για ενεργό και συνειδητή συμμετοχή.

Τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες και πήραν μέρος σε διάφορα παιχνίδια εκπαιδευτικού χαρακτήρα. Χαρακτηριστική ήταν η θέληση των μικρών μας φίλων για συμμετοχή σε όλες τις πρωτότυπες δραστηριότητες που έλαβαν χώρα και η ανεξάντλητη ενέργειά τους καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.
Στο τέλος, μοιράστηκαν σε όλους δώρα γεγονός που χαροποίησε περαιτέρω τα παιδιά που συμμετείχαν.
Ευελπιστούμε ότι τα σημερινά παιδιά θα εξελιχθούν σε μια ευαισθητοποιημένη γενιά όσο αφορά την προστασία του περιβάλλοντος. Ως Δημοτική Αρχή, θεωρούμε ότι πυλώνας αυτής της εξέλιξης είναι η σωστή και τακτική πληροφόρηση – εκπαίδευση την οποία οφείλουμε να προωθούμε σε συνεργασία με τα σχολεία, μέσα από τέτοιου είδους δραστηριότητες.
 

Μοιραστείτε αυτή την ανακοίνωση: