ΕΓΚΛΗΜΑ & ΤΙΜΩΡΙΑ

17 Οκτωβρίου 2022

KEAPP_LOGO 2020

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ- ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ
ΚΛΕΙΤΑΡΧΟΥ & ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ Τ.Κ. 153 44 ΓΕΡΑΚΑΣ / ΤΗΛ. 210 66 19 937

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΟΛΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
«ΕΓΚΛΗΜΑ&ΤΙΜΩΡΙΑ»

Την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 20.30, το σπουδαίο έργο «ΈΓΚΛΗΜΑ&ΤΙΜΩΡΙΑ»  του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι βασισμένο στη θεατρική διασκευή των Marilyn Campbell και Curt Columbus και σκηνοθεσία της κας Όλιας Λαζαρίδου, ανέβηκε στη σκηνή του Πολιτιστικού Κέντρου Γέρακα στο πλαίσιο της συνεργασίας της Περιφέρεια Αττικής με τους Δήμους για την ενίσχυση του πολιτισμού μέσω καλλιτεχνικών δράσεων.

Η θεατρική διασκευή του έργου αναφέρεται στη σχέση των τριών βασικών προσώπων: του Ρασκόλνικοφ, του Πορφύρη και της Σόνια, με επίκεντρο τον Ρασκόλνικοφ. Εκείνος είναι που ενσαρκώνει το πνεύμα και τα προβλήματα της εποχής του και δεν αρκεί μόνο να ομολογήσει το έγκλημά του για να λυτρωθεί, αλλά πρέπει να δει το φως μέσα του για να τολμήσει να ομολογήσει στον εαυτό του την πίστη του.

Οι θεατές παρακολούθησαν μια συγκλονιστική παράσταση η οποία ακολουθεί την πορεία προς το φως και την ελπίδα, εστιάζοντας στη σύγκρουση που φέρνουν τα γεγονότα στην ψυχή του ήρωα με μια κινηματογραφικής αντίληψης αισθητική που παραπέμπει στην εποχή των ασπρόμαυρων ταινιών.

Συγχαρητήρια και ευχαριστίες σε όλους τους συντελεστές για την αξιόλογη παράσταση που μας χάρισαν καθώς και στην μονάδα ανακουφιστικής φροντίδας «Γαλιλαία» για την εθελοντική παρουσία της στο χώρο της εκδήλωσης με σκοπό να ενημερώσει τους παρευρισκόμενους για τη δράση της.

Συντελεστές
Μετάφραση: Στέλιος Βαφέας
Σκηνοθεσία: Όλια Λαζαρίδου
Σκηνικά: δημιουργία του ζωγράφου Χρήστου Μποκόρου
Πρωταγωνιστούν: Νικόλας Μίχας, Κωνσταντίνος Μπλάθρας, Χριστίνα Τασκασαπίδου
Φωτισμοί: Θωμάς Οικονομάκος
Στη βιόλα η Ελένη Φουρλάνου

 

_DKF7357

_DKF7361

_DKF7362

 

_DKF7376

_DKF7391

_DKF7405

_DKF7420

_DKF7432

Μοιραστείτε αυτή την ανακοίνωση: