ΔΡΟΜΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

11 Φεβρουαρίου 2019

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΡΟΜΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
1ος ΔΡΟΜΟΣ: «Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου - Δυο πόρτες έχει η ζωή»

Ύστερα από την επιτυχή πραγματοποίηση των εκδηλώσεων «5 + 1 Δρόμοι Πολιτισμού» το 2018, το ταξίδι των δρώμενων «Δρόμοι Πολιτισμού» συνεχίζεται και φέτος. Ένα ταξίδι στους δρόμους της τέχνης, της μουσικής και του θεάτρου που θα πραγματοποιηθεί από τις 7 Φεβρουαρίου έως και τις 7 Απριλίου 2019.

Στο πλαίσιο των παραπάνω δράσεων πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 07 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 20.30 στο Οινοποιείο Πέτρου ο 1ος Δρόμος Πολιτισμού «Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου - Δυο πόρτες έχει η ζωή».

Οι θεατές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια μουσική παράσταση με στιγμιότυπα, σχέσεις και καταστάσεις από ένα αφηγηματικό παζλ που είχε σαν κύριο στόχο να αναδείξει την βιωματική λαϊκή ποίηση και την πολυδιάστατη μοναδικότητα της πρωτοπόρου για την εποχή της δημιουργού, Ευτυχίας Παπαγιαννόπουλου, ερμηνευμένα με μοναδικό τρόπο από την κα Ασπασία Τζιτζικάκη.

Η Ευτυχία μέσα από τα τραγούδια της έγινε η φωνή της ψυχής ενός ολόκληρου λαού εκφράζοντας τους καημούς και τις ελπίδες του χθες, του σήμερα αλλά και του αύριο, οδηγώντας μας σε ο,τι πιο αυθεντικό έμεινε από αυτό που λέμε γνήσια ελληνική ψυχή και λεβεντιά.

Στη παράσταση ακούστηκαν μερικά από τα πιο γνωστά τραγούδια της όπως το «Πετραδάκι-πετραδάκι», «Όνειρο απατηλό» και πολλά αλλά τα οποία ερμήνευσε ο Κώστας Χατζηχριστοδούλου ενώ μουσικά τον συνόδευσαν ο Παντελής Γκόγκος στο μπουζούκι και ο Βασίλης Χατζηλούκας στη κιθάρα.

 

_DKF3456

 

_DKF3452

 

_DKF3485

 

_DKF3502

 

_DKF3421

 

_DKF3572

 

 

 

 

Μοιραστείτε αυτή την ανακοίνωση: