ΔΙΗΜΕΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

21 Δεκεμβρίου 2010 Γέρακας

Οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Γέρακα που ξεκίνησαν την παγκόσμια ημέρα του παιδιού 11 Δεκεμβρίου με το άναμμα του δέντρου, συνεχίστηκαν το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου με τη συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας και της Παιδικής Χορωδίας του Δήμου Γέρακα «Χριστούγεννα στη Βιέννη», ενώ την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου η πλατεία του Πολιτιστικού Κέντρου του Γέρακα υποδέχθηκε τις «Σοκολατο – Χαρές».


Την συναυλία του Σαββάτου παρουσίασε ο Αλέξης Κωστάλας, η φωνή που όλοι αγαπήσαμε. Η άμεση και γεμάτη ενθουσιασμό και χιούμορ προσέγγισή του ζωντάνεψε και προέτρεψε το κοινό να ενδώσει στο εορταστικό κλίμα.
Η συναυλία μας ταξίδεψε μέχρι την πανέμορφη Αυστρία, χώρα με τεράστια παράδοση στην απόδοση του Χριστουγεννιάτικου πνεύματος μέσω της μουσικής, με κλασσικές συνθέσεις του Johann Strauss και του John Williams. Η Φιλαρμονική Ορχήστρα, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Σπύρου Μπάκου και η νεοσύστατη παιδική χορωδία με την καθοδήγηση της κας Φένιας Μιχαηλίδου, ερμήνευσαν εξαιρετικά τα έργα των διάσημων συνθετών, προσφέροντας ένα ξεχωριστό Χριστουγεννιάτικο δώρο στους παρευρισκόμενους.

 

 

 


Τo μεσημέρι της Κυριακής Χριστουγεννιάτικες εκπλήξεις και δράσεις υποδέχθηκαν πλήθος κόσμου στην κατάμεστη πλατεία του Πολιτιστικού Κέντρου. Η άρτια οργάνωση και το γεμάτο επιλογές πρόγραμμα προδιέθεταν για μια ημέρα ξεχωριστή, μια ημέρα ξεγνοιασιάς και διασκέδασης.


Η αυλαία άνοιξε με δρώμενο από το εργαστήριο παιχνιδιού και αυτοσχέδιου παραμυθιού νηπίων του Δήμου Γέρακα, υπό την εποπτεία της κας Ελεάννας Αποστολάκη.
Καθόλη τη διάρκεια της εκδήλωσης μια σειρά από θεατρικά δρώμενα κράτησε το ενδιαφέρον των παιδιών. Με ξεχωριστές επιμορφωτικές ενότητες οι μικροί μας φίλοι έμαθαν για την απόλαυση της σοκολάτας και τα θέματα στοματικής υγιεινής που αυτή επιφέρει και με την συντροφιά οικείων ηρώων των παραμυθιών και άλλων φανταστικών χαρακτήρων βίωσαν τις αγαπημένες τους ιστορίες μέσα από ένα εκσυγχρονισμένο, χιουμοριστικό πρίσμα.

 


Παράλληλα, λειτουργούσαν διάφορα παιδικά εργαστήρια. Με την κατασκευή Χριστουγεννιάτικης κάρτας και την παρασκευή γλυκισμάτων από σοκολάτα, με τη διακόσμηση μπισκότων και τις αντιθέσεις της λευκής σοκολάτας έναντι της μαύρης, τα παιδιά κυριολεκτικά χόρτασαν από ερεθίσματα γεύσεων, χρωμάτων και φαντασίας.
Το θέαμα συνεχίστηκε από εξειδικευμένους τεχνίτες που σε χρόνο ρεκόρ σκάλισαν Χριστουγεννιάτικα θέματα σε κομμάτια πάγου. Δεν έλειπαν και παγωμένα δώρα.

 

 

 

 


Φυσικά οι γονείς δεν έχασαν την ευκαιρία για κοινωνικές επαφές στο Δημιουργικό Καφέ που είχε στηθεί. Εκεί συζήτησαν και απήλαυσαν χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα με συνοδεία ζεστής σοκολάτας.


Ευχάριστη και απρόσμενη ήταν και η επίδειξη της Capoeira, μιας βραζιλιάνικης πολιτιστικής έκφρασης που εμπεριέχει χορό, πολεμική τέχνη, φιλοσοφία και άθληση. Οι «χορευτές» πραγματικά έκοψαν την ανάσα με τις ακροβατικές φιγούρες τους και την ικανότητά τους να αψηφούν τη βαρύτητα.

 


Η εκδήλωση «έκλεισε» με κάτι πολύ ιδιαίτερο: το σπίτι των «Hansel and Gretel» που στολισμένο με γλυκίσματα κάθε λογής δεν χρειάστηκε να περιμένει πολύ πριν τα χεράκια των παιδιών το «γδύσουν».

 

 


Ο Δήμος Γέρακα σας εύχεται καλές γιορτές! Ραντεβού τον επόμενο χρόνο με εκδηλώσεις για όλους.