«Αθλητική Κάρτα Υγείας» και ειδικό πρόγραμμα «Αθλούμαστε με ασφάλεια»

30 Απριλίου 2020

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Αθλητική Κάρτα Υγείας» και ειδικό πρόγραμμα «Αθλούμαστε με ασφάλεια» πρότεινε ο Δήμαρχος Παλλήνης, Θανάσης Ζούτσος
-
Ποιες προτάσεις κατέθεσε ο Δήμαρχος Παλλήνης στην τηλεδιάσκεψη με τον Υφυπουργό Αθλητισμού για την ασφαλή επαναλειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων

Σε τηλεδιάσκεψη με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, τον ΓΓΑ Γιώργο Μαυρωτά και τους Δημάρχους της χώρας, συμμετείχε ο Δήμαρχος Παλλήνης, Θανάσης Ζούτσος, στην οποία συζητήθηκε των θέμα της ασφαλούς επαναλειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων που ανήκουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

«Η νέα πραγματικότητα απαιτεί μια διαφορετική προσέγγιση διοίκησης και λειτουργίας, προκειμένου να εξασφαλιστεί η απόλυτη προστασία της δημόσιας υγείας. Ο αθλητισμός πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει ζωντανός και ασφαλής», είπε ο Δήμαρχος Παλλήνης, υποβάλλοντας συγκεκριμένες προτάσεις για τον τρόπο επαναλειτουργίας των εγκαταστάσεων.

Ο Δήμαρχος Παλλήνης, πρότεινε:

1. Τον διαχωρισμό οργανωμένων ανοιχτών αθλητικών εγκαταστάσεων και μη οργανωμένων ανοιχτών αθλητικών πάρκων και χώρων άθλησης

2. Την άμεση οργάνωση και εφαρμογή της νομοθεσίας με την θέσπιση ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΥΓΕΙΑΣ (αθλητικής ταυτότητας) για τη αποκλειστική χρήση των εγκαταστάσεων, κάτι που αποτελεί ήδη δρομολογημένο σχέδιο του Δήμου Παλλήνης,για την αποκλειστική χρήση των εγκαταστάσεων από τους:
Α) κατόχους της ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
Β) έχοντες δελτίο Αθλητού σε ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ/ΣΥΛΛΟΓΟΙ
Γ) αθλούμενους στα δημοτικά προγράμματα και στα προγράμματα μαζικού αθλητισμού.

3. Τη θέσπιση από την ΓΓΑ ειδικού προγράμματος «Αθλούμαστε με ασφάλεια», με ειδικά προσαρμοσμένα προπονητικά προγράμματα για όλους με υλοποίηση από τους ΚΦΑ, των οποίων οι συμβάσεις θα παραταθούν ώστε να επιτηρούν τους χώρους άθλησης για εφαρμογή των κανόνων και την δημιουργία ειδικών προσαρμοσμένων προπονητικών προγραμμάτων για όλους.

4. Το άνοιγμα των εγκαταστάσεων μόνο για ατομικές προπονήσεις καθώς και ομαδικές προπονήσεις έως 10 ατόμα για ηλικίες γυμνασίου και άνω με την ευθύνη των προπονητών και των υπεύθυνων γυμναστών βάσει ειδικού προπονητικού προγράμματος με την τήρηση αποστάσεων για την αποφυγή άμεσης επαφής μεταξύ παιχτών και με υποχρεωτική χρήση ατομικού εξοπλισμού.

5. Τον περιορισμό στο 50% της δυναμικότητας των χώρων άθλησης για αποφυγή συνωστισμού

6. Το άνοιγμα των κολυμβητηρίων σε μεταγενέστερο χρόνο με τήρηση αποστάσεων και ανά ώρα απολυμάνσεις

7. Οι μη οργανωμένες αθλητικές εγκαταστάσεις θα πρέπει να ανοίξουν σε μεταγενέστερο χρόνο μαζί με τις παιδικές χαρές

8. Την παράταση των συμβάσεων καθηγητών φυσικής αγωγής που απασχολούνται στα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα του Δήμου, από την Γ.Γ.Α έως 31 Ιουλίου με δυνατότητα άρσης του κωλύματος οκτάμηνης απασχόλησης ώστε να είναι δυνατή η πρόσληψη του προσωπικού την επομένη σχολική χρονιά.

9. Την απαγόρευση λειτουργίας προγραμμάτων καλοκαιρινής απασχόλησης δεδομένου ότι αφορούν ένα μεγάλο αριθμό παιδιών και απευθύνονται σε ηλικίες δημοτικού.

10. Την παράταση της αναστολής λειτουργίας των κλειστών εγκαταστάσεων έως τον Σεπτέμβριο.

Οι τελικές αποφάσεις για την επαναλειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες από τις αρμόδιες Αρχές της Πολιτείας.

 

ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΜΕ ΥΠ. ΑΘΛ_Moment1

ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΜΕ ΥΠ. ΑΘΛ_Moment2

 

 

Μοιραστείτε αυτή την ανακοίνωση: