ΑΠΟΚΡΙΕΣ 2010

14 Φεβρουαρίου 2010

Στις 14 Φεβρουαρίου, τελευταία Κυριακή των Αποκριών, ο Γέρακας μετατράπηκε σε ένα ατελείωτο πάρτυ με αποκριάτικη διάθεση, δυνατό χρώμα και περίσσευμα φαντασίας, δημιουργώντας μία ξεχωριστή ατμόσφαιρα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Το αποκριάτικο ξεφάντωμα ξεκίνησε στην κεντρική πλατεία του Γέρακα, με την παρέλαση τριακοσίων καρναβαλιστών, με συμμετοχές από τα Αθλητικά και Εικαστικά Προγράμματα του Δήμου, το 2ο, 4ο και 5ο Δημοτικό Σχολείο καθώς και τον Σύλλογο Ηπειρωτών Γέρακα, μεταδίδοντας το κέφι και τον ρυθμό του Καρναβαλιού.

Σε μία συνταγή που συνδύασε την παράδοση με την σύγχρονη διασκέδαση, μικροί και μεγάλοι φόρεσαν το καλύτερο χαμόγελό τους και άφησαν πίσω τις δυσκολίες της καθημερινότητας.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε μουσικοχορευτικά δρώμενα, καραόκε, ζογκλέρ, ταχυδακτυλουργούς, φουσκωτά, μπαλονοκατασκευές, πινιάτες, face painting, γαϊτανάκι και εργαστήρια κατασκευής μάσκας με διαγωνισμούς και βραβεύσεις.

Η διασκέδαση συνεχίστηκε την επόμενη ημέρα, τηρώντας την πολυετή παράδοση της Καθαράς Δευτέρας, στο Παρκινγκ Κολυμβητηρίου, με τα καθιερωμένα Κούλουμα. Δημοτικά και λαϊκά τραγούδια, κρασί και όρεξη για πολύ γλέντι από τους μεγάλους, φουσκωτά και μπαλονοκατασκευές για τους μικρούς, έκλεισαν το φετινό Αποκριάτικο διήμερο.

Στα τραπέζια πέρα από την παραδοσιακή φασολάδα και τα σαρακοστιανά εδέσματα προσφορά του Δήμου Γέρακα, δεν έλειψαν μεζέδες από την Κρήτη από το Σύλλογο Κρητών Γέρακα «Η Μεγαλόνησος», το σπιτικό χαλβά από το Σύλλογο Γυναικών «Η Εργάνη», και το Ηπειρώτικο κρασί από το Σύλλογο Ηπειρωτών Γέρακα.


 

Μοιραστείτε αυτή την ανακοίνωση: