2ος ΔΡΟΜΟΣ: ΚΟΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

04 Απριλίου 2018

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ- ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

ΚΛΕΙΤΑΡΧΟΥ & ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ Τ.Κ. 153 44 ΓΕΡΑΚΑΣ / ΤΗΛ.  210 66 19 937

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

5+1 ΔΡΟΜΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

 

2ος ΔΡΟΜΟΣ:  «ΚΟΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ »

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων  «5+1 Δρόμοι Πολιτισμού»  πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 1 Απριλίου  2018 στο Οινοποιείο Πέτρου  ο «2ος Δρόμος  Πολιτισμού» με την διεξαγωγή της θεατρικής παράστασης  «Κοινός Λόγος» της Έλλης Παπαδημητρίου  σε  σκηνοθεσία  Ασπασίας Τζιτζικάκη.

 

Το κοινό το οποίο κατέκλυσε την αίθουσα, παραμένοντας ακόμα και όρθιο  κατά την διάρκεια της παράστασης, είχε την τύχη να παρακολουθήσει  ένα συγκλονιστικό  θεατρικό οδοιπορικό στην πολυτάραχη ελληνική ιστορία του 20ού αιώνα μέσα από  αφηγήσεις γυναικών  που μας μετέφεραν από τον Πόντο στη Σμύρνη του 1922 κι από κει στην Ελλάδα της Κατοχής, της Αντίστασης και του Εμφυλίου.

 

Ο γυναικείος λόγος, η μουσική και τα τραγούδια ζωντάνεψαν μνήμες  ρίχνοντας φώς   στα κακοτράχαλα μονοπάτια της  ιστορίας μας  αλλά και τα σύγχρονα πάθη που μας χαρακτιρίζουν ως λαό.

 

Πολλά συγχαρητήρια στον κ. Σταματέλο Παντελή που συνόδευσε μουσικά την παράσταση καθώς και στις κυρίες Μαριέττα Δελώτη, Ζινέλη Πόπη, Μίλια Κόπτη, Μελισσά Βάσω,  Παπανικολάου Νικολέτα, Σταθακοπούλου Αθανασία & Τζιτζικάκη Ασπασία που  συμμμετείχαν στην παράσταση.

 

Μοιραστείτε αυτή την ανακοίνωση: