1ος ΔΡΟΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ «Μελίνα-Στοπ Καρέ»

16 Μαρτίου 2023

KEAPP_LOGO 2020

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ- ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ
ΚΛΕΙΤΑΡΧΟΥ & ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ Τ.Κ. 153 44 ΓΕΡΑΚΑΣ / ΤΗΛ. 210 66 19 937

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

1ος ΔΡΟΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ «Μελίνα - Στοπ Καρέ»

Tο Σάββατο 11 Μαρτίου καλωσορίσαμε για 6η συνεχόμενη χρονιά, τις εκδηλώσεις «ΔΡΟΜΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ», στο Οινοποιείο Πέτρου. Οι φετινές εκδηλώσεις είναι αφιερωμένες κυρίως σε γυναικεία πρόσωπα που επηρέασαν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο την ιστορία και τον πολιτισμό της Ελλάδας και όχι μόνο. Τρεις «δρόμοι» υπό το φως της καλλιτεχνικής ευαισθησίας, των προσωπικών συγκρούσεων και γεγονότων του τότε και του τώρα.

Την αυλαία των εκδηλώσεων άνοιξε ο θεατρικός μονόλογος «Μελίνα -Στοπ Καρέ» σε κείμενο Μάνου Καρατζογιάννη και αφήγηση Ασπασίας Τζιτζικάκη. Η κα  Τζιτζικάκη ως άλλη Μελίνα μας παρουσίασε στιγμές από τη ζωή της μεγάλης Ελληνίδας από την εφηβεία της έως την Υπουργό Πολιτισμού και την στωική Μελίνα του Μεμόριαλ. Μέσα από το κείμενο το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει λιγότερο γνωστά περιστατικά από τη ζωή της  τα οποία όμως  υπήρξαν καθοριστικής   σημασίας για την καλλιτεχνική  και πολιτική ατμόσφαιρα της εποχής.

Κλείνοντας, να ευχαριστούμε θερμά την κα Τζιτζικάκη για την  ιδιαίτερα συγκινητική και διεισδυτική ερμηνεία της με την οποία κατορθώσε να αποδώσει την χαρισματική προσωπικότητα της Μελίνας με υποδειγματικό τρόπο. Ακόμα, να ευχαριστήσουμε  και τον κύριο Μιχαηλάγγελο Νιάρχο ο οποίος συνόδευσε με τη κιθάρα του τον μονόλογο με γνωστά αλλά και άγνωστα αριστουργήματα του Μάνου Χατζιδάκι.

Σας περιμένουμε όλους στον 2ο Δρόμο Πολιτισμού στις 30 Απριλίου και ώρα 20.30 στο Οινοποίειο Πέτρου με την εκδήλωση «Σωτηρία με λένε».

 

_DKF2712 _DKF2695 _DKF2735 _DKF2740 _DKF2758 _DKF2802 _DKF2831

Μοιραστείτε αυτή την ανακοίνωση: