1ος ΔΡΟΜΟΣ: «O ΕΡΩΤΑΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΚΟΣ»- ΜΙΑ ΑΙΣΘΑΝΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΥΔΟΒΙΚΟ ΤΩΝ ΑΝΩΓΕΙΩΝ

19 Φεβρουαρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

            1ος ΔΡΟΜΟΣ: «O ΕΡΩΤΑΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΚΟΣ»- ΜΙΑ ΑΙΣΘΑΝΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΥΔΟΒΙΚΟ ΤΩΝ ΑΝΩΓΕΙΩΝ

Σε μια κατάμεστη αίθουσα με κοινό όλων των ηλικιών η μουσική παρέα του Λουδοβίκου αποτελούμενη από 3 μουσικούς (Αντώνης Μυτακίδης-κιθάρα, Σοφία Μαυρογενίδου-φλαούτο, Μαριάννα Πολυχρονίδη-τραγούδι και τον ίδιο στο μαντολίνο) πήραν τη θέση τους στη σκηνή. Μακάρι να μπορούσαμε να μεταφέρουμε όλες τις ποιητικές κουβέντες-μικρά διαμάντια λόγου, με τις οποίες διάνθισε το πρόγραμμα της βραδιάς, προκαλώντας σκέψεις, συναισθήματα, υπέροχες εικόνες. Τραγούδησε συγκινημένος τους συγκλονιστικούς του στίχους για τη μάνα, σκορπώντας ρίγη στο δακρυσμένο κοινό, αναδεικνύοντας την μια από τις κορυφαίες στιγμές της βραδιάς μαζί με την μοναδική ερμηνεία της Μαριάννας Πολυχρονίδη στον εμβληματικό Ερωτόκριτο.
Ακούσματα πολλά, που διαδέχονταν το ένα το άλλο με ενδιάμεσες ποιητικές ή χιουμοριστικές «στάσεις». Χαρακτηρισμένα όλα από μια κοινή μελωδική γραμμή, απέριττη ενορχήστρωση και υπέροχους λυρικούς στίχους. Οι μουσικοί του είχαν απόλυτο δέσιμο και πραγματικά άρτιο μουσικό αποτέλεσμα. Ένα γλυκυτάτο μελωδικό ηχόχρωμα, ιδανικό στην απλότητα του, που είναι και χαρακτηριστικό του συνθέτη, ο οποίος δεν παρέλειψε να τους παρουσιάσει με τρόπο ευφάνταστο, αφιερώνοντας στον καθένα μια ξεχωριστή μαντινάδα.
Το κοινό εντυπωσιακά προσηλωμένο, αφουγκραζόταν κάθε λέξη, χειροκροτούσε θερμά και σιγομουρμούριζε τα τραγούδια του. Ένα κοινό «εκλεκτό» με την αυθεντική έννοια του όρου, καθώς μπορούσε να εκτιμήσει την αλήθεια, την ποιότητα, το ήθος. Όλα αυτά που αποπνέει ο Λουδοβίκος με τις σπάνιες ευαισθησίες του, την αφοπλιστική σεμνότητα του, έχοντας επιλέξει έδω και χρόνια έναν «μοναχικό» δρόμο μακριά από «οχλαγωγίες» γιατί προτιμά να «ψιθυρίζει» τις αλήθειες δίπλα στο αυτί μας.
Ευχαριστούμε Λουδοβίκε για τις σπουδαίες αλήθειες σου, και όπως δείχνει η πορεία στο δρόμο που διάλεξες δεν πρέπει να νοιώθεις καμία....μοναξιά!!Μάλλον συνωστισμό πιστών....

DKF_8726

DKF_8729

DKF_8745

DKF_8737

DKF_8786

DKF_8818

Μοιραστείτε αυτή την ανακοίνωση: