100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΣΒΕΣΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ-ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ-ΙΣΤΟΡΙΑ-ΛΑΟΓΡΑΔΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

11 Νοεμβρίου 2022

KEAPP_LOGO 2020

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ- ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ
ΚΛΕΙΤΑΡΧΟΥ & ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ Τ.Κ. 153 44 ΓΕΡΑΚΑΣ / ΤΗΛ. 210 66 19 937

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΟΛΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
«100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΣΒΕΣΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ-ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ-ΙΣΤΟΡΙΑ-ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ»

Το Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 20.30, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η ΠΗΓΗ» παρουσίασε στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα μια άκρως ενδιαφέρουσα εκδήλωση αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Η εκδήλωση ήταν ένα ταξίδι που ξεκίνησε από τον Πόντο και έφτασε μέχρι το σήμερα. Οι ομιλητές Άννα Σπυροπούλου (Φιλόλογος, Ιστορικός), Δέσποινα Δαλιάνη (Ιστορικό μέλος του Συλλόγου και απόγονος Μικρασιατών) και Αντώνης Παυλίδης (Καθηγητής, Ιστορικός, Συγγραφέας) ήταν καθηλωτικοί. Kάλυψαν το ιστορικό και το πολιτικό πλαίσιο της εποχής, την καθημερινότητα της ζωής στην Σμύρνη και τις προκλήσεις για το μέλλον.

Η κα Σπυροπούλου αναφέρθηκε στα αίτια και το γεγονός της Μικρασιατικής καταστροφής, η κα Δαλιάνη μας γέμισε γνώση και συγκίνηση αναφερόμενη στον εξαιρετικό πολιτισμό που χάθηκε, ενώ ο κος Παυλίδης με τη παρουσίαση του και με μια διαφορετική προσέγγιση έφτασε από τον Πόντο στο σήμερα και μας απέδειξε με ποιο τρόπο οι συγκεκριμένες γενοκτονίες επηρέασαν και επηρεάζουν την πολιτική και ιστορική ζωή πολλών λαών δίνοντας μας όπως χαρακτηριστικά είπε «γροθιά στο στομάχι».

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με παραδοσιακούς ποντιακούς χορούς από το ποντιακό συγκρότημα της Ένωσης Ποντίων Μελισσίων ενώ στον προθάλαμο του Πολιτιστικού υπήρχε έκθεση φωτογραφίας με 100 σπάνιες φωτογραφίες από τον μικρασιατικό πολιτισμό.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τα μέλη του συλλόγου για την εξαιρετική ιδέα και την άψογη διοργάνωση της βραδιάς.

_DKF1715

_DKF1717

_DKF1735

_DKF1764

 

_DKF1841

_DKF1861

_DKF1964

 

Μοιραστείτε αυτή την ανακοίνωση: