ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΓΕΡΑΚΑ (1)

19 Ιουνίου 2009

Ένα ξεχωριστό τριήμερο αφιερωμένο στους νέους έζησαν όσοι παρευρέθησαν στις φετινές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Νεολαίας του Δήμου Γέρακα.
Επιδείξεις ΒΜΧ, Happenings Κρουστών, Parkour, Εικαστικά Εργαστήρια, Graffiti, Face Painting, Ακροβατικά από τις μικρές αθλήτριες του Δήμου και άλλες δράσεις γέμισαν ενέργεια το χώρο του Κολυμβητηρίου.
Το παρόν και στις δύο μέρες του Φεστιβάλ έδωσε και η Κοινότητα Παρέμβαση του ΚΕΘΕΑ με έντυπο υλικό και ένα ειδικό εργαστήριο κατασκευής κρουστών μουσικών οργάνων.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προσέλκυσαν τα εντυπωσιακά άλματα και η τεχνική των αναγνωρισμένων αναβατών καθώς και η επιδεξιότητα του νεανικού κινήματος των Parkour.
Το βράδυ της Παρασκευής 19/6, στον Θερινό Κινηματογράφο, για μία ακόμη φορά ο Δήμος Γέρακα έδωσε την ευκαιρία στα τοπικά συγκροτήματα (PALE FACES, REBURN, FORTRESS OF SOLITUDE, BREWS, ECHOGENESIS, Δ.Ο.Γ.Μ.Α.) να παρουσιάσουν σε rock ρυθμούς τα δικά τους τραγούδια σε μια συναυλία που ενθουσίασε τη νεολαία.
Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ αποτέλεσε η Συναυλία του νεανικού συγκροτήματος των LOCOMONDO το Σάββατο 20 Ιουνίου με μεγάλη ανταπόκριση και συμμετοχή από το κοινό.
Με αφετηρία την παγκόσμια ημέρα της μουσικής στις 21/6, στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα έκλεισε το τριήμερο των εκδηλώσεων, με την παρουσίαση της συναυλίας – ρεσιτάλ νέων αναγνωρισμένων σολίστ με εκτελέσεις κλασικών έργων. Στις κιθάρες οι Βαγγέλης Νικολαΐδης και Γιάννης Γιαγουρτάς, στο πιάνο ο Ματθαίος Κιτσικόπουλος, στο κλαρινέτο η Μαρία Σαρρή και τέλος στα κρουστά ο Ισίδωρος Θύμης.
Παράλληλα στο χώρο του φουαγιέ του Πολιτιστικού φιλοξενήθηκε η έκθεση του Εικαστικού Εργαστηρίου Ενηλίκων του Δήμου Γέρακα, η οποία θα διαρκέσει έως και το Σάββατο 27/6 στις 21.00 με την τελική εκδήλωση, ¨Μουσών Θερίσματα¨ ένα χορευτικό-μουσικό-θεατρικό δρώμενο από το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Γέρακα.
 

Μοιραστείτε αυτή την ανακοίνωση: