5ος ΔΡΟΜΟΣ: «ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΝ ΤΣΑΡΟΥΧΗ»

13 Ιουλίου 2018

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ- ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ
ΚΛΕΙΤΑΡΧΟΥ & ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ Τ.Κ. 153 44 ΓΕΡΑΚΑΣ / ΤΗΛ. 210 66 19 937

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

5+1 ΔΡΟΜΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

5ος ΔΡΟΜΟΣ: «ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΝ ΤΣΑΡΟΥΧΗ»

Καθώς οδεύουμε προς το τέλος των εκδηλώσεων που απαρτίζουν τους «5+1 Δρόμοι Πολιτισμού» συναντάμε ένα μεγάλο έλληνα ζωγράφο, τον Γιάννη Τσαρούχη. Με αφορμή το άγνωστο στο ευρύ κοινό έργο του στο χώρο της σκηνογραφίας στο αρχαίο θέατρο πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24 Ιουνίου 2018 στο Οινοποιείο Πέτρου, προβολή ντοκιμαντέρ σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Παλλήνης.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή του ντοκιμαντέρ του κ. Κώστα Κατσαρόπουλου στο οποίο ο Γιάννης Τσαρούχης μας εισάγει στην εικόνα του Αρχαίου σκηνικού χώρου και του κουστουμιού, μέσα από την τραγωδία και ιδιαίτερα την κωμωδία. Μας μεταφέρει πολύτιμες πληροφορίες για την κατασκευή των Αρχαίων Θεάτρων ενώ προσπαθεί να μας μεταδώσει μια εικόνα της εποχής από την πολυέτη διαδρομή του στο χώρο του θεάτρου και του θεάματος στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Παράλληλα σκιαγραφεί μια εικόνα για τον τρόπο που παίζονταν οι αρχαίες τραγωδίες και κωμωδίες στην εποχή τους.

Η βραδιά έκλεισε με τον κ.Κατζουράκη (ζωγράφος-σκηνογράφος) και τον συνθέτη κ. Χριστοδουλίδη Μιχάλη, οι οποίοι έδωσαν περισσότερες πληροφορίες για τη ζωή και το έργο του Τσαρούχη μέσα από την προσωπική επαφή που είχαν μαζί του. Έτσι, με αφορμή τον Τσαρούχη, γεννήθηκε μια συζήτηση με νέο περιεχόμενο όπου ξεκίνησε από την τραγωδία, την κάθαρση και κατέληξε στην αρχαία Ελλάδα και τον ελληνικό πολιτισμό.

 

_DKF1357

_DKF1368

_DKF1376

_DKF1381

_DKF1383

Μοιραστείτε αυτή την ανακοίνωση: